Umbrarescu ar putea finaliza in iunie inca 20 km de drum expres din Craiova – Pitesti ( Centura Slatina )


Umbrarescu ar putea finaliza in luna iunie inca 20 km din drumul expres Craiova – Pitesti. Este vorba despre zona „Centura Slatina”. Aceasta ar putea fi deschise in aproximativ o luna, singura problema ramanand un pasaj feroviar de la Ganeasa, judetul Olt.

Cele mai noi imagini din dronă surprind lucrări la final pe lotul cu o lungime de 21 de kilometri Balș-Valea Mare. De asemenea, pe prima jumătate a lotului II (Centura Balș) deschisă circulației pe 21 aprilie, viteza de circulație a fost ridicată la 120 km/h. după ce drumarii (CNAIR) au montat indicatoarele cu noua limita de viteza:

,,În luna iunie va fi deschisă circulația și pe Lotul 2 (conform graficului de lucrări), între Piatra-Olt și Valea Mare (21, 35 km). Acest lot va asigura ocolirea municipiului Slatina, unde la ora actuală traficul rutier provoacă ambuteiaje și disconfort”, spune in urma cu cateva saptamani ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

Cele două contracte pentru loturile Balș – Slatina au fost semnate cu constructorul român UMB în 2018, iar lucrările au început la sfârșitul anului 2019. Prima jumătate (Centura Balș) a costat 661 milioane lei, în timp ce pentru Centura Slatina, care include viaductul de 1,6 km, costul a fost de 792 milioane lei.

In aprilie, Umbrarescu a inaugurat primii kilometri de drum expres din Romania. Este vorba despre prima jumătate a lotului 2 (Craiova – Pitesti ), adică 19 kilometri între Robănești ( Dolj) și Piatra Olt ( jud. Olt) care include Centura Balș.

Sursa: economedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.