Umbrarescu a inceput lucrarile pe un nou lot de autostrada

1

Lucrările pe lotul 4 al Autostrăzii București Nord au fost inițiate de constructorul UMB, însă până în prezent au fost desfășurate doar pe porțiunea pentru care a fost emisă Autorizația de Construire, conform Etapei I din luna aprilie. Cu toate acestea, finalizarea pasajului de aproximativ 1,3 kilometri care traversează lacul Cernica este în continuare în așteptarea finalizării Studiului de Mediu și a emiterii tuturor avizelor necesare.

Lotul 4 al autostrăzii are o lungime totală de 4,5 kilometri și trebuie finalizat până în luna decembrie a anului 2024, existând chiar posibilitatea ca lucrările să fie încheiate înainte de termen. Această informație a fost comunicată joi, de către secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, direct de pe șantier.

,,Au început forajele pentru pilele aferente viaductului care va supratraversa Lacul Cernica. Este un lot scurt, dar destul de complex având în vedere dimensiunea viaductului, cea mai mare parte din acest lot reprezintă acest pod cu viaduct peste Lacul Cernica. După cum ne-am obișnuit cu constructorul care lucrează și pe Lotul 2 se va termina în termen sau chiar înainte de termenul contractat. Conform Autorizației de Construire – Etapa I, antreprenorul, Asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL, va construi pe acest lot:

–Pasaj peste calea ferată București Sud – Oltenița (km 51+077), care are o lungime de 504 m

–Pod pe autostradă peste Lacul Cernica și drum de exploatare la km 49+157 (o primă parte din pod: Culeea C1, Pilele P1 și P2), care are o lungime de 1274 m. Lotul 4 Nord al A0 are o lungime de 4,47 km, iar traseul acestuia se desfășoară pe teritoriul județului Ilfov între DN3 și începutul nodului rutier A2 (București-Constanța), pe raza localităţilor Pantelimon și Cernica.

După ce Autostrada Bucureștiului intersectează DN3 la km 47+550, traseul acesteia se continuă ocolind proprietatea Mănăstirii Cernica, intersectează DJ301 și apoi traversează Lacul Cernica.”

Imagini recente de pe șantierul dintre Pantelimon și Cernica au fost publicate pe Canalul YouTube Baba Dog :

Sursa: economedia.ro

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.