Umbrarescu a finalizat cu 7 luni inainte de termen lotul 2 din Autostrada A0 Bucuresti Nord. Miercuri ar putea fi data in circulatie

0

Lotul 2 al Autostrăzii București Nord ar urma să fie inaugurat miercuri, conform informațiilor provenite de la sursele Economedia. Cu toate că UMBrarescu a finalizat proiectul cu 7 luni înainte de termen, doar 10 din cei 19 kilometri ai lotului, între DN 1 și DN 2, vor fi deschiși pentru circulație, cuprinzând zona Corbeanca până la Autostrada A3 București-Ploiești.

Motivul este lipsa infrastructurii de descărcare în DN 2, cu nodul rutier aferent situat pe lotul 3 Afumați-Pantelimon, care se află încă în stadiul de proiectare în cadrul contractului cu un constructor chinez. Autoritățile din domeniul Transporturilor au făcut promisiunea că până la sfârșitul anului viitor se va realiza conexiunea și cu DN 2, iar chinezii vor începe lucrările pentru cei 2 kilometri lipsă în primăvara următoare.

În data de 17 mai 2021, a fost încheiat contractul pentru cei 19 kilometri ai autostrăzii, avându-l drept constructor pe Umbrarescu. Proiectul a costat 832 milioane de lei, fără TVA. Acest contract prevedea o perioadă de 12 luni pentru proiectare, 22 de luni pentru execuție și o garanție pe o durată de 10 ani. Ordinul de începere a fost emis la data de 16 august 2021, iar termenul contractual de finalizare este stabilit pentru luna iunie a anului 2024.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.