UMB a transmis facturi de peste 40 milioane euro pentru A7 Buzau – Focsani

0

Se accelereaza lucrarile la Autostrada A7 Buzau – Focsani, tronson care are sanse mari sa fie gata pana la finalul acestui an. Desi doar 2 loturi din 4 au termen de deschidere 2024, Umbrarescu a promis ca incearca sa le finalizeze pe toate 4.

Facturi de peste 40 milioane euro transmise de UMB

Umbrarescu a depus o factura de 131 milioane lei pe 4 iunie, pentru A7 Buzau – Focsani, lot 1. A doua factura, de 82 milioane lei, este tot pentru Buzau – Focsani, insa pentru lotul 3.

UMB lucrează pe toate cele patru loturi ale secțiunii Buzău – Focșani din A7 Autostrada Moldovei, iar procentele de execuție sunt cuprinse între 32 și 40%, conform monitorizării CNAIR.

Bani de la Guvern pentru exproprieri pe A7 Buzau – Focsani

Guvernul va aproba exproprierile de pe traseul de 82,44 kilmetri ai acestei autostrăzi. Întreaga valoare a proiectului are o valoare estimată de 5,29 miliarde de lei (fără TVA). In cadrul ședinței de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că se vor trasfera 500 de milioane de lei pentru a plăti proiecte pentru transport, mediu și energie. O parte din această sumă va merge pentru exproprierile de care este nevoie pentru a se construi Autostrada Buzău-Focșani.

”De asemenea, pentru a susține proiectele cu fonduri europene, majorăm cu 500 de milioane de lei bugetul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru a efectua plăți în cadrul Programului Operaţional Regional și a Programul Operaţional Infrastructură Mare. Plătim lucrări realizate în proiecte pentru transport, mediu și energie.”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.