UMB a ajuns la 42% grad de executie pe tronsonul 3 din „Autostrada Ford”. Tronsonul ar putea fi deschis inainte de termen


Lotul 3 al Drumului Expres Craiova -Pitești a ajuns la un stadiu fizic de execuție de 42 % a transmis, duminică șeful Companiei de Drumuri, Cristian Pistol. Mobilizarea constructorului UMB este foarte bună cu peste 900 de drumari și 250 de utilaje iar deschiderea circulației pe tronsonul dintre Slatina și Colonești (31 km.) ar putea fi permisă spre sfârșitul anului viitor, înainte de termenul din contract, ianuarie 2024.

Contractul pentru lotul 3 a fost semnat în toamna anului 2020 pentru 670 milioane lei, 12 luni proiectare și 24 execuție, iar garanția este de 10 ani. ,,Lucrările pe șantierul tronsonului 3 al DX 12 (Craiova – Pitești) au ajuns la stadiul fizic de 42% ! În teren sunt mobilizate 250 de utilaje și 905 muncitori care execută lucrări la terasamente, montare armătură, cofrare și turnare beton la poduri. Termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor de construcție a celor 31,75 km ai acestui tronson este luna ianuarie 2024. Constructorul român (Spedition UMB) a primit ordinul de începere în primăvara acestui an (martie 2022). Evoluția în șantier a lucrărilor demonstrează cât se poate de clar că seriozitatea aduce rezultate! Este același constructor care a lucrat pe Tronsonul 2 al DX Craiova-Pitești (39 km), pe care acum se circulă și care asigură ocolirea localităților Slatina și Balș”, a transmis șeful CNAIR.

Pentru lotul 4, Colonești-Pitești (31 km.) UMB a primit Autorizația de Construire pe 10 august și are termen de execuție de 24 de luni. În schimb, primul lot al Drumului Expres Craiova-Pitești (Tirrena Scavi) este blocat la 52 %.

Sursa: economedia.ro

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.