Ultimul lot de autostrada din PNRR a fost semnat. Bucata Targu Mures – Miercurea Nirajului (#A8) va fi realizata de un constructor turc

0

Contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii de capăt vestic al Autostrăzii Unirii #A8 a fost semnat astăzi, conform anunțului lui Irinel Scriosteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor. Această secțiune, denumită „Secțiunea 1 Târgu Mureș – Miercurea Nirajului,” cu o lungime totală de 24,4 km, era ultimul lot de autostradă fără contract, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență #PNRR.

Bucata de autostrada include 16 poduri, 16 pasaje, 4 structuri casetate, 3 noduri rutiere la Autostrada Transilvania, DN13 Târgu Mureș și DJ151D Miercurea Nirajului, un Centru de Întreținere și Coordonare, 2 parcări de scurtă durată, și un drum de legătură de 2,4 km. Traseul va traversa unități administrativ-teritoriale din județul Mureș.

Valoarea contractului este de 2,46 miliarde de lei, fără TVA, și va fi finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență #PNRR. Durata contractului este de 30 de luni, din care 6 luni sunt alocate pentru proiectare și 24 de luni pentru execuția lucrărilor.

Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni (A8) va extinde rețeaua existentă, conectând regiunile Transilvania și Moldova pe o distanță totală de 304 km.

Constructorul turc Nurol Insaat Ve Ticaret AS, care a semnat contractul pentru această secțiune, este deja implicat în asociere cu Makyol pentru construcția Lotului 3 al Autostrăzii Ploiești-Buzău (Autostrada Moldovei #A7), unde lucrările vor începe la 1 martie 2024.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.