ULTIMA ORA. Un urs a aparut pe strazi, in comuna Racaciuni din judetul Bacau

0

UPDATE ora 21:00

Potrivit Jandarmeriei Bacau, in această seară, în jurul orei 18:57, în urma unui apel 112, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău a fost direcționat în comuna Răcăciuni, sat Fundu Răcăciuni, unde a fost semnalată prezenta unui urs.

Ajunși la fața locului, jandarmii au desfășurat activități de verificare a zonei, iar în urma căutărilor efectuate, ursul nu a fost găsit acolo unde i-a fost semnalată prezența. Pentru a se asigura că ursul nu-și face apariția în alte zone locuite ale satului, echipajul de intervenție a verificat și monitorizat și zonele apropiate.

În urma verificărilor și acțiunilor desfășurate, respectiv folosirea semnalelor acustice și luminoase pe timpul intervenției, ursul nu a fost găsit în aria extinsă de căutare. La fața locului a fost constituită echipa de intervenție formată din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu, astfel cum este prevăzut în ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 81 din 21 iulie 2021- privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, în intravilanul localităților, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Jandarmii băcăuani le-au recomandat cetățenilor ca „în astfel de situaţii să sune la 112, să nu încerce să intervină pentru a nu-şi pune propria viaţă în pericol, să îşi asigure animalele înainte de lăsarea întunericului, să nu lase resturi menajere depozitate necorespunzător şi să respecte recomandările din mesajul RO – ALERT.” a transmis Alexandra Danculea – Jandermeria Bacau

–––––

Autoritatile au fost chemate prin apel la 112, marti seara, dupa ce pe strazile comunei Racaciuni din judetul Bacau a aparut un urs.

Localnicii au fost anuntati sa stea in locuinte, prin mesaj RO ALERT. Ursul se afla pe strada principala din comuna, Fundu Racaciuni.

Jandarmii intervin in acest moment.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.