Ultima ora! Directoarea de la Liceul Dumitru Mangeron din Bacau a fost demisa de ISJ, dupa evenimentele violente din scoala

2

In urma rezultatului anchetei de la Liceul Dumitru Mangeron, directoarea a fost demisa din functie. Decizia a fost luata de Consiliul de administratie al Inspectoratului Scolar General Bacau.

Ancheta facuta de inspectorii de la ISJ au descoperit mai multe nereguli. Va reamintim ca un elev din liceu a fost batut, umilit si bagat cu capul in vasul de toaleta de un alt elev. In urma acestui eveniment violent, agresorul a fost arestat pentru 20 de zile.

Mai jos, va prezentam rezultatul anchetei transmis de ISJ Bacau:


Concluziile cercetărilor realizate de Inspectoratul Școlar Județean Bacău au arătat:

* existența a cel puțin 7 situații de bullying și violență între elevi (începând din octombrie 2022), cunoscute de conducerea unității de învățământ, unele nefiind transmise către ISJ Bacău;

* deficiențe manageriale ce privesc lipsa, respectiv incompleta sau greșita realizare a documentelor școlare;

* ineficiență în coordonarea activității din școală;

* permiterea creării unui climat nesigur pentru elevi;

* neprioritizarea rezolvării conflictelor;

* lipsa intervențiilor privind protecția elevilor cu cerințe educaționale speciale.

Ținând cont de gravitatea constatărilor, Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Bacău a votat, astăzi, 10.02.2023, eliberarea din funcție a doamnei director de la Liceul Tehnologic ,,Dumitru Mangeron” Bacău. Aceasta decizie survine unui act managerial cu carențe, cu breșe procedurale care au permis ca elevii să fie expuși bullyingului și violenței.” a transmis conducerea ISJ Bacau


Va reamintim ca in urma cu cateva zile si dorectorul de la Scoala Miron Costin a fost demis, dupa petrecerea cu sampanie si animatori din timpul orelor de curs.

ISJ a demarat o campanie contra bullyingului din scoli, astfel ca elevii sau martorii la astfel de evenimente pot semnala direct pe site-ul ISJ incidentele de acest tip.


Tu ce parere ai? Lasa un comentariu mai jos.

2 comentarii

  1. Directorii de la liceele tehnologice nu fac nimic,nu cunosc realitatea din clase,stau doar după luat șpăgi și sa și facă și să aprobe cereri de prelungire,vezi SV.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.