Ultima ora. Avarie la conducta de aductiune de la Valea Uzului. Municipiul Bacau a ramas fara apa


UPDATE 23:15

Lucian Viziteu, primarul Municipiului Bacau: „Avaria s-a produs pe conducta care a fost recent modernizată, ceea ce ridică mari semne de întrebare. La această oră echipele S.C. CRAB S.A. intervin pentru remedierea avariei ce afectează conducta de fonta Dn 1000 mm.Ce știm este că mâine vom avea apă în intervalul 06:00 – 08:00 si 18:00 – 20:00.

Așa cum știm și din experiența altor avarii, după identificarea problemei, reumplerea conductei va dura 24 de ore, așadar trebuie sa avem răbdare. Între timp, mâine dimineață vor fi amplasate cuburile cu apă menajeră, așa cum s-a procedat și până acum. Mâine dimineața voi anunța locațiile exacte.Creșele și Căminul de bătrâni au apa din rezerve si se mobilizează. La prima oră si directorii de școli vor face la fel.” a transmis Lucian Viziteu

–––––

UPDATE 22:30 Informare CRAB

In data de 31.01.2022 in jurul orei 21:45, s-a constatat o avarie pe conducta de transport apa bruta – Valea Uzului – Bacau, in orasul Darmanesti (zona targului). La aceasta ora echipele S.C. CRAB S.A. intervin pentru remedierea avariei ce afecteaza conducta de fonta Dn 1000 mm. Programul anuntat de furnizare apa potabila pentru maine, 01.02.2022, in municipiul Bacau este 06:00 – 08:00 si 18:00 – 20:00. Exista posibilitatea ca locuitorii de la etajele superioare (III si IV) ale blocurilor bara, sa fie afectaţi de lipsa presiunii in programul anuntat. Nu vor fi afectati de intreruperea apei potabile consumatorii din Municipiul Bacau alimentati direct din Statia de Pompare Gheraiesti:

 • Cartier Gheraiesti
 • Cartier ANL Gheraiesti
 • Cartier Serbanesti
 • Cartier Izvoare
 • Zona Stefan cel Mare (nr. pare – partea cu Arena Mall)
 • Milcov (zona pompieri).

Durata estimata de golire a aductiunii este de 8 ore, iar perioada aferenta umplerii acesteia este de 24 ore. Imediat ce vom finaliza decopertarea conductei ne vom putea exprima cu privire la perioada efectiva de remediere a avariei.” a transmis Compania de Apa Bacau

––––––––

Luni, 31 ianuarie 2022, in jurul orei 21:00, s-a produs o avarie pe conducta de aductiune de la Valea Uzului. Din aceasta cauza, se intrerupe furnizarea apei in Municipiul Bacau.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedent1.000 de lei pentru fiecare nou-nascut din Municipiul Bacau. Proiectul consilierului Chirilescu a fost aprobat de CL
Articolul urmatorIn ianuarie 2021, Rezerva de Apa era finalizata in proportie de 95%. La un an distanta, este NEFUNCTIONALA iar bacauanii sunt trimisi, din nou, dupa bidoane de apa

10 comentarii

 1. Intimplat unei urgente medicale , si anume in timpul pandemiei in Bacau, locuitorii ramin fără apa!! E de neimaginat știind Cit de importantă este igiena personală MAREU si cu atit mai mult in Pandemie. Rușine!

 2. Stau la etajul 4 … Întotdeauna, atunci când au fost avarii de acest gen, a trebuit să car apă cu bidoanele … Atunci când am sunat la CRAB, dacă au binevoit să-mi răspundă am primit răspunsuri halucinante, de genul – De ce nu vă mutați la casă? … Eu cred că este vorba de o nemăsurată nesimțire completată de o hoție imensă.
  Este nevoie oare să reamintesc faptul că în ziua de Crăciun 2021, am rămas fără apă și, ca de obicei, atunci când am încercat să sunăm la CRAB am constatat că nu se putea realiza apelul?!
  Trăim într-un oraș unde hoția și nesimțirea este ridicată la rang de lege.

 3. Acum 5 ani sub același pretext fostul manager de la crab și -a dat demisia de onoare.Actualul manager încă nu aerisit sa priceapă despre ce e vorba.Nu a inceput nici măcar investiția de la Stejaru la Bacau.Fonduri 2014-2020.Suntem în 2022 și probabil riscăm sa pierdem banii.Ca de obicei la Bacau.Situatia eai rea ca acum 5 ani singura diferența e ca actualul manager nu are ONOARE. INCOMPETENTA CAT CUPRINDE!!!!

 4. Intr e 6 si 8 apa ajunge la et1 cu bidonul.E posibil sa ajunga si la etajele superioare la fel.De ce se minte la fiecare avarie? Incompetenta sau prostie?

 5. De ce nu se respectă măcar acel program de furnizare a apei? Numai si numai minciuni. Să-i prostim pe prosti, doar la asta se pricep edilii, în frunte cu primarul…și asta pentru ca am tolerat și continuăm să toleram minciuna, prostia, incompetenta, hoția, infatuarea. Poate ar fi momentul să cerem o justificare a salariilor nesimțite plătite de noi toți, acestor impostori. Ne-am săturat de atâta inteligență, promisiuni și îngâmfare.

 6. Nesimțire, Nesimțire, Nesimțire, și asta pentru că suntem docili și nu-i alungăm pe acești impostori, hoți și incapabili.
  Bine că are timp să se ocupe cu dărâmarea garajelor, că de treburile vitale ale orașului nu are timp.
  Cât o să-i mai tolerâm, totul are o limită și această limită a fost depășită de mult. Dacă ar avea onoare si-ar da demisia, dar când stai pe un salariu nesimțit fără să te ocupi de nimic, e mai greu. Este plătit din bani publici. Cum își justifică salariul? Doar prin discursuri imbecile și ieșiri pe Facebook?

 7. Pai a durat prea mult de la ultima avarie, clar. Nicio problema, bacauanii nu vor face nimic, oricum, o sa taca cum au tacut si alte dati. In alte orase din tara ar fi fost deja scandal in fata CJ.

  • Corect. La avaria de 7 zile acum cativa ani am fost la protest in fata primariei. Eram vreo 200-250 de prosti. Restul in casa ascunsi ca sobolanii. Ia sa iasa maine seara vreo cateva mii in fata primariei si a CJ sa vezi ca le tremura chilotii.
   Altii cu metrou, smart city, aurobuze electrice, piste pentru biciclete… etc., bacauanii nespalati si carand bidoane cu apa ca in India.
   Rusine politicienilor care au fost la carma peste 30 ani.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.