Ucigasii ursilor din Bacau, la Stirile Pro TV: Padurarii au scos din lat 17 exemplare in ultimii 4 ani

0

Braconajul este o infractiune greu de controlat in Romania. Anual, sute de animale salbatice sfarsesc in chinuri groaznice, prinse in capcanele puse de indivizii care le vand carnea si blana pe piata neagra.

Urs, pro tvIn ultimii 4 ani, padurarii din Bacau au scos din lat 17 exemplare de urs carpatin, arata un material difuzat de Stirile Pro TV. Din pacate, unele animale erau deja moarte. Fiecare animal salvat de padurarii care isi pun viata in pericol este o mica victorie. Insa, in timp ce un urs este scos din ghearele unei morti oribile altii, la zeci sau sute de kilometri distanta, se prind in capcane.

Din pacate, desi sunt descoperite inca vii, unele animale trebuie eutanasiate. Cum este si cazul acestui pui gasit cu laba retezata. Braconierii stiu ca pedepsele sunt mici si nu recunosc fapta nici cand sunt prinsi cu latul in traista. Numai ca, de cele mai multe ori, judecatorii considera ca fapta nu prezinta pericol social major si, in cel mai rau caz, indivizii primesc o pedeapsa cu suspendare.

De multe ori, padurarii au fost nevoiti sa care ursii cu targa deoarece capcanele fusesera puse la marginea satelor, existand pericolul ca odata trezit din anestezie, animalul sa se repeada la oameni. Autoritatile spun ca fenomenul este greu de controlat din pricina zonei mari de actiune si a dificultatii de a proba o asemenea infractiune.

„E grozav de greu si sa-l surprinzi pe omul care pune laturi si daca l-ai surprins sa probezi ca el ar fi vrut sa puna. E o chestie dificila la care ar trebui sa se lucreze macar legislativ daca nu altfel.”, spune Adrian Titianu, director Directia Silvica Bacau. Iar craniul ursului se vinde in special peste hotare cu cel putin 1000 de euro bucata.

Vezi mai multe AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.