TV Bacau amendat cu 10 000 lei de CNA

0

CNA a emis astazi un comunicat de presa prin care a anuntat ca postul de televiziune al fostului primar din Bacau , Dumitru Sechelariu , a fost amendat cu suma de 10 000 lei.
„Amendă în cuantum de 10.000 de lei postului TV Bacău pentru că în ediţiile din 14 şi 29.02.2012 ale emisiunii “Deşteptarea de seară” au fost încălcate dispoziţiile art. 40 alin. (3) din Codul audiovizualului (“Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”). De asemenea, în perioadele 23.02 – 01.03.2012 şi 06 – 07.03.2012, la difuzarea calupurilor de publicitate, radiodifuzorul nu a ţinut cont de prevederile art. 139 din Codul audiovizualului, potrivit cărora “Publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală”;”

În emisiunea „Deşteptarea de seară” difuzată de postul TV Bacău în data de 14 februarie s-au făcut acuze la adresa primarului Bacăului, Romeo Stavarache (PNL). Pe parcursul emisiunii s-a încercat să se ia legătura telefonică şi cu primarul, dar acesta avea telefonul închis. În ediţia din 29 februarie a aceleiaşi emisiuni, a fost invitat Petrică Munteanu – vicepreşedinte PD-L Bacău. La emisiune au fost invitaţi şi reprezentanţi ai PNL, lucru precizat la începutul şi pe parcursul emisiunii de către moderator, însă aceştia au declinat invitaţia. De asemenea, în timpul emisiunii s-a încercat de câteva ori să se ia legătura telefonică cu primarul Romeo Stavarache, acesta nerăspunzând la telefon. În timpul emisiunii s-a discutat despre: bugetul pe anul 2012 al municipiului Bacău, proiectele aprobate în şedinţa Consiliului Local din data de 29.02.2012, modul în care s-a făcut deszăpezirea, zona metropolitană, anveloparea blocurilor, asfaltări etc.

În urma monitorizării programului postului TV Bacău în perioada 23.02 – 01.03, s-a constat difuzarea a două materiale audiovizuale în care se prezintă istoria postdecembristă a FCM Bacău şi Transport Public SA, materiale în care se subliniează inclusiv conflictul dintre fostul primar – Dumitru Sechelariu şi actualul edil Romeo Stavarache, care a generat nenumărate acţiuni în instanţă. Materialele audiovizuale aveau o durată de aproximativ 12 minute şi au fost difuzate între coperte de publicitate. Nu s-au depăşit cele 12 minute de publicitate/oră admise de lege.

CNA a sancţionat TV Bacău cu amendă de 10.000 de lei, pentru încălcarea articolului 40, alineatul 3, şi a articolului 139 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Potrivit articolului 40, alineatul 3, „moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”.

Articolul 139 prevede că „publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală”.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.