Turelele blindatelor Piranha se vor fabrica in Bacau. Contractul se intinde pe o perioada de 3 ani

Compania Elbit Systems – care activeaza in Municipiul Bacau – a primit un contract in valoare de 120 de milioane de dolari, pentru furnizarea de turele pentru transportoarele Piranha 5 ale Armatei Romane. Acestea se vor fabrica in Bacau, la subsidiara Elmet International Bacau – informeaza defenseromania.ro

Contractul a fost de 120 de milioane de dolari a venit de la General Dynamics European Land Systems pentru a furniza turele pentru transportoarele Piranha V ale Armatei României. În urma contractului, Elbit Systems va furniza turele UT30 MK2, mitraliere RCWS de mare precizie, de 12,7 mm și sistemele computerizate de mortier SPEAR (de 120 mm), toate complet integrate la bordul transportoarelor Piranha 5. Lucrările vor fi făcute în România pe parcursul a trei ani.

Concernul israelian a anunţat şi alte două contracte, în valoare totală de 252 de milioane de dolari, în baza cărora va furniza unei ţări europene membre NATO lansatoare de rachete şi tunuri autopropulsate de 155 de mm.

Ministerul Apararii a anuntat ca va suplimenta programul Piranha 5 cu inca 150 de blindate. Contractul mai sus menționat, privind încă 150 de Piranha 5, suplimentează primele 227 de transportoare care vor înzestra două batalioane din cadrul Brigăzii 2 Infanterie.

Înzestrarea forțelor armate române cu transportoare blindate Piranha V (5):

Piranha V vor fi construite în România în baza unui acord de tip joint-venture între Uzina Mecanică București (UMB) și gigantul american General Dynamics European Land Systems Romania (GDELS Romania).

România a demarat programul esenţial de înzestrare ‘Transportor blindat pentru trupe 8×8’ în urma căruia marele câștigător a fost Piranha V, a fost iniţiat, în noiembrie 2017, prin Hotărâre a Guvernului României, prin care erau aprobate circumstanţele şi procedura specifică aferente primei etape, în vederea atribuirii unui acord-cadru de furnizare a 227 de transportoare blindate şi derivate pe platforma Piranha V şi a suportului logistic iniţial către General Dynamics European Land Systems – Mowag GmbH.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.