Tudorița Lungu (PDL): „PNL Bacău nu stă în Romeo Stavarache. Sunt și alte soluții”

0

Conducerea PDL Bacău a oficializat, în cadrul unei conferințe de presă, fuziunea prin absorbție cu Forța Civică. Mai mulți politicieni din conducerea defunctei organizații a Forței Civice Bacău au primit funcții de conducere în cadrul județenei/municipalei PDL Bacău. Liderii PDL Bacău au declarat că prioritatea organizației sunt prezidențialele din 2014, dar și alegerile locale. Tudorița Lungu, președintele democrat-liberalilor băcăuani, a afirmat – în perspectiva fuziunii cu PNL – că liberalii „nu stau în Romeo Stavarache” și că în tabăra penelistă există soluții care să compenseze deficitul de imagine creat de arestarea preventivă, pentru fapte de corupție, a primarului Bacăului. 

PDL conferinta presa - tudorita & panfilForța Civică, partidul fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu, s-a dizolvat în PDL. Fuziunea a fost oficializată și la nivelul județului Bacău, conducerea PDL apărând în cadrul unei conferințe de presă alături de politicienii „importați” din defuncta Forță Civică. Tudorița Lungu, președintele PDL Bacău, a dezvăluit că liderii Forței Civice Bacău au primit funcții de conducere în PDL, avocatul oneștean Gelu Panfil devenind prim-vicepreședinte la județ, iar avocatul Vlad Secuiu prim-vicepreședinte la municipiu. Alături de cei doi, alți 5 membri din conducerea Forței Civice Bacău s-au ales cu funcții în PDL, urmare a negocierilor ce au premers fuziunii dintre cele două partide.

„Acum un an am intrat în echipa lui MRU, iar după europarlamentare s-a ivit necesitatea unificării dreptei. Este o acțiune necesară, dar nu și suficientă. Pentru mine este o revenire în PDL, loc în care am găsit o evidentă schimbare în bine. Oamenii sunt receptivi și vor să facă lucrurile altfel. Consider că alături de PNL vom fi o echipă mai mare, mai puternică și sper să avem succes, în toamnă, la alegerile prezidențiale”, a declarat Gelu Panfil, șeful fostei organizații județene Bacău a Forței Civice.

În 2016,  un singur partid

PDL - fuziune forta civicaPotrivit liderului PDL Bacău, Tudorița Lungu, principalul obiectiv al partidului este câștigarea prezidențialelor, sub cupola Alianței Creștin Liberale (ACL), alături de PNL. Lungu a afirmat că o altă prioritate electorală este dată de alegerile locale, unde PNL și PDL vor participa ca un singur partid – PNL – odată cu fuziunea celor două formațiuni politice. Oficialul democrat-liberal a lăsat de înțeles că discuțiile cu liberalii băcăuani sunt grevate de situația delicată prin care trece organizația PNL, odată cu arestarea șefului acesteia, primarul Romeo Stavarache.

„Se simte că în PNL este nevoie de puțin timp pentru a tura motoarele. Nu e ușor să ai liderul în închisoare. Pe de altă parte, eu sper că PNL, în Bacău, nu stă în Romeo Stavarache. Cred că au și alți oameni reprezentativi, parlamentari, primari, echipa de 5 a PNL cu care negociem la Bacău. Cred că PNL este suficient de puternic pentru a participa la o construcție de viitor, cu sau fără Romeo Stavarache”, a spus Tudorița Lungu, după ce – în prealabil – Andrei Paraschivescu, șeful municipalei PDL, declarase că pedeliștii văd o oportunitate de afirmare politică pe fondul arestării lui Stavarache.

„Este o oportunitate pentru noi și vom încerca s-o valorificăm, mai ales că PNL se confruntă cu o problemă de capital de imagine”, a opinat Paraschivescu, vizavi de nominalizarea unui candidat democrat-liberal la funcția de primar al Bacăului.

Cu Iohannis la prezidențiale

Conducerea PDL Bacău a rememorat momentul prezidențialelor din 2004, afirmând că prioritatea anului este câștigarea funcției de președinte de către candidatul ACL. Lungu a dat asigurări că PDL se va întrebuința la fel de mult în condițiile în care candidatul la președinție va fi liberalul Klaus Iohannis. „Văd această construcție ca o singură echipă”, a afirmat șefa PDL Bacău, adăugând că ACL trebuie să revină la starea de spirit ce domnea, acum 10 ani, în Alianța Dreptate și Adevăr.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.