Trustul Desteptarea monitorizat de SRI , DGA , DGIPI , ANAF cu scopul identificarii vulnerabilitatilor din punct de vedere financiar – contabil


Cotidianul a publicat un articol in care anunta ca Trustul Desteptarea , patronat de fostul primar al orasului Bacau , Dumistru Sechelariu este monitorizat de Serviciul Roman de Informatii (SRI), Directia Generala Anticoruptie (DGA), Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) si ANAF.

Incepand cu luna aprilie 2010 serviciile de informaţii si ANAF au creat in grup , in cadrul unei operatiuni in premiera in Romania , cu scopul de monitorizare a mass-mediei din Romania.

Aceasta actiune are ca scop identificare „vulnerabilitatii” din punct de vedere financiar-contabil a institutiilor de presa centrale si locale. Vulnerabilităţile au în vedere identificarea acelor elemente de natură financiară ce ar putea fi folosite la momentul oportun, ca factor de presiune, pentru a determina repoziţionarea respectivelor publicaţii din punct de vedere al susţinerii politice.

În această acţiune, SRI, DGIPI şi DGA s-au implicat activ cu rol de documentare şi culegere a informaţiilor, informaţii ce au fost livrate apoi ANAF. Prin acest mod de operare s-a urmărit acoperirea din punct de vedere legal a informaţiilor obţinute de servicii privind activităţile economice ale societăţilor din domeniul mass-media. Până la nivelul lunii august 2011, din colaborarea celor trei servicii de informaţii s-a reuşit realizarea a circa 60 de dosare informative având drept subiect diverse instituţii mass-media private. Ultima fază a acestor operaţiuni – adică obligarea mass-media de a se reorienta în perspectiva campaniilor electorale din 2012 – ar urma să fie pusă în practică începând din decembrie 2011 prin intermediul structurilor centrale şi locale ale ANAF, dar şi cu sprijinul procurorilor DNA şi DIICOT. Deja o parte din dosarele instrumentate de ANAF cu ajutorul datelor furnizate de serviciile de informaţii au fost direcţionate către DIICOT şi DNA cu titlul de informări.

 

 

 

Sursa : cotidianul

 

1 COMENTARIU

  1. Stai ca nu mai inteleg nimic.

    Stim ca Desteptarea e fan PDL/UNPR. Atunci cum Basescu cauta nod in papura unui fan de-al lui ?
    Ori baietii astia cu ochi albastri vor sa ne bage in ceata…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.