Trupul lui Alex, un baietel de 11 ani care a sarit in apa sa salveze o viata, de negasit dupa 9 zile de cautari

0

UPDATE: Corpul neinsufletit al baiatului cautat de 10 zile a fost gasit in aceasta dimineata.

UPDATE:

Primarul orasului Buhusi, Vasile Zaharia, a declarat: „Stimați buhușeni, vreau să aduc lămuriri cu privire la cazul lui Alex Chifu, băiețelul de 11 ani care a sărit în apa canalului Bistrița pentru a o salva pe colega lui. Din păcate, în aceste 9 zile, căutările pompierilor și ale echipelor de scafandri au rămas fără rezultat.

Am primit mai multe semnale că o soluție ar fi golirea canalului. În acest sens, am cerut spijinul Președintelui Consiliului Județean, domnul Sorin Brașoveanu, și pe cel al Prefectului Județului Bacău, domnul Ioan Ghica, iar situația a escaladat până la Ministerul Energiei. Hidrocentralele fac parte din sistemul național de energie iar activitatea lor poate fi întreruptă doar din ordinul ministrului, în situații de maximă urgență.

Am trimis o adresă domnului ministru Victor Grigorescu și sperăm să ne aprobe acest demers.

Primăria Buhuși este alături de familia lui Alex. Le vom oferi sprijin financiar și vreau vă asigur că facem tot ce stă în puterile noastre pentru a le alina suferința în aceste momente grele.”


Corpul baiatului de 11 ani care a sarit sa salveze o fetita din raul Bistrita este de negasit, dupa 9 zile de cautari. Martorii aflati in zona spun ca fetita a intins mana ca sa vada daca apa este calda si a cazut in canal. Alex a sarit imediat dupa ea sa o salveze. Se pare că inițial ar fi reușit să o scoată din apă, dar au căzut amandoi înapoi. Trupul fetiței a fost găsit după 2 ore.

Mai multe echipe de safandri din patru județe au răscolit canalul în lung și în lat, dar fără succes. A venit in ajutor si o persoana privata cu un sonar performant, dar fără succes.

După 9 zile, trupul lui Alex, băiatul-erou, este de negăsit.

Tatăl lui Alex a postat, pe contul său de Facebook ,un apel către toți cei care ar putea să ajute in găsirea băiețelului:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.