Se apropie vara, iar viețile oamenilor încep să devină din ce în ce mai active. O plimbare prin parc, o ieșire la picnic, o fugă rapidă la magazin pentru înghețată. Avem multe activități în sezonul cald și mulți tind să renunțe la mașinile personale în favoarea bicicletelor sau al trotinetelor. Astfel, se pot bucura cât mai mult de peisaje, de aerul curat din natură și de soare. Astăzi vă vom vorbi despre trotinetă, un mijloc de transport ce a prins repede popularitate, nu numai printre pici, dar și printre părinții grăbiți. Dacă doriți să aflați mai multe pe parcurs ce vă enumerăm cele mai populare tipuri de trotinete, atunci rămâneți cu noi.
Trotineta, o simplă scândură atașată la două roți și cu o bară ce servește la direcție. Poate vă gândiți că nu e un vehicul atât de interesant, însă unele persoane v-ar contrazice. Datorită modului său ușor de transportare, prin pliere, aceasta a prins mai multă popularitate la noi, de curând. Acum, aproape în fiecare parc, veți găsi câte un stand cu trotinete de închiriat, cu persoane care vă pot ajuta să înțelegeți cum funcționează și veți vedea familii sau cupluri care se bucură de versatilitatea sa. Ce poate fi mai frumos decât să vă bucurați și dumneavoastră alături de cei din jur? Haideți să vă enumerăm cele mai populare tipuri de trotinete de pe piață, pentru a vă face o idee mai amplă.
Prima trotinetă despre care vom vorbi este cea obișnuită. Vă puteți deplasa cu aceasta prin împingerea cu piciorul pe lângă placă. Dacă vă doriți să faceți mișcare, trotineta normală este o alegere potrivită. Aceasta se poate plia, vine cu diverse capacități de greutate pe care le susține, și dispune de culori și modele vibrante. De asemenea, acest tip de trotinetă tinde să fie și prima alegere pe care o fac părinții atunci când se gândesc să o cumpere copiilor lor. Fiind prima oară când prichindeii se urcă pe ea, le este mai ușor să învețe să o folosească pe cea obișnuită decât le-ar fi pe un alt tip de trotinetă. Așa că, dacă vă doriți să aveți activități recreative în familie, țineți cont de trotinetă. Aceasta este un mijloc de transport ce nu poluează și poate fi utilizată majoritar în anotimpurile călduroase.
Al doilea tip de trotinetă este cea electrică. Trotineta electrică este prezentă la fiecare colț de stradă în zilele noastre. Vă grăbiți să ajungeți la birou, autobuzul nu mai vine iar taxiurile sunt ocupate? Puteți închiria o trotinetă numaidecât. Tot ce vă trebuie este aplicația firmei de care acestea sunt distribuite și un cont de utilizator. Trotineta electrică este, poate, cel mai versatil mijloc de transport pentru primăvară-vară. Menționăm din nou faptul că se pliază ușor, deci o puteți lua oriunde cu dumneavoastră. Însă, pe lângă acest aspect, ea mai dispune și de alte caracteristici atrăgătoare. Cum ar fi autonomia. Trotineta electrică funcționează între 30 și 150 km până la următoarea încărcare. Depinde de felul în care fiecare firmă își creează produsul. Aceasta mai are și diverse moduri de condus, precum modul eco, unde trotineta reduce viteza maximă pe care o poate atinge și salvează energie, modul standard, unde merge în parametrii obișnuiți, și modul sport, unde poate atinge viteze de până la 80 km/oră. Atenție însă la viteză, nimeni nu își dorește să se accidenteze. Vă sfătuim să mergeți cu precauție, dacă nu aveți experiență. Altă caracteristică atrăgătoare de care trotineta electrică dispune este ecranul tactil și aplicația sa. Prin aplicație, vă puteți seta modul de condus și vedea procentajul bateriei, iar de pe ecran puteți activa toate setările pe care le doriți și vedea distanța pe care ați parcurs-o. Astfel că, dacă vă doriți să ajungeți repede undeva, iar mașina nu este cea mai bună alegere din cauza traficului, puteți oricând să vă folosiți de o trotinetă electrică pentru a vă încadra în timp.
Ultimul tip de trotinetă de pe piață este cea pentru trucuri, sau scooter, cum i se spune printre cunoscători. Trotineta scooter este una subțire, ușoară, cu ghidon flexibil, placă pentru picioare îngustă și roți mici. Aceasta are și o bandă antiaderentă pe placă pentru a facilita mișcările rapide în timpul trucurilor, precum și aterizările în siguranță. Veți vedea genul acesta de trotinetă în parcurile de skate și rampe sau la competiții sportive. Nu vă recomandăm să folosiți scooterul dacă nu sunteți atlet profesionist.
Ajunși la final, sperăm că articolul nostru v-a fost de folos în alegerea trotinetei perfecte, fie pentru dumneavoastră, fie pentru cei mici. Vă dorim plimbare plăcută!