Tribunalul Bacau l-a condamnat pe presedintele CJ Neamt, Ionel Arsene, la 8 ani si 4 luni de inchisoare. Decizia nu este definitiva


Miercuri, Tribunalul Bacau l-a condamnat pe presedintele CJ Neamt, Ionel Arsene, la 8 ani si 4 luni inchisoare intr-un dosar in care acesta este acuzat ca ar fi primit o mita de 100.000 euro pentru a intervenit la Agentia Nationala de Integritate.

Potrivit mesageruldeneamt.ro, lui Arsene i-au fost interzise dreptul de a candida și de a fi ales în funcții publice. Instanța a mai decis confiscarea a 80.000 euro și 150.000 lei, menținerea sechestrului asigurător pe mai multe bunuri.

Decizia Tribunalului vine după 4 ani de procese, o strămutare de la Piatra Neamț la Bacău, nenumărate și numeroase amânări.  Sentința nu este definitivă, iar apelul poate fi depus în 10 zile de la comunicare.

În 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a unui partid politic, a primit de la o persoană, martor în cauză, suma de 100.000 de euro, pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală“, se arata in comunicatul DNA din 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.