Tribunalul a prelungit măsura arestului domiciliar în cazul fostului primar Stavarache


Instanța a dispus luni prelungirea măsurii de arest la domiciliu în cazul lui Romeo Stavarache. Fostul primar fusese plasat, la începutul lui martie, în arest domiciliar, odată cu înlăturarea controlului judiciar, pe fondul încălcării repetate a acestei măsuri de către edil. Stavarache intenționează să se interneze la un spital din Iași, după ce – cu acceptul Tribunalului – în perioada 23-25 martie a făcut mai multe investigații medicale la spitalul Arcadia. 

Prelungirea arestului domiciliar, decisă luni de Tribunal, poate fi contestată de Romeo Stavarache prin apărătorii săi. Fostul primar fusese plasat în arest la domiciliu la începutul lui martie, când instanța băcăuană a admis schimbarea măsurii preventive și revocarea controlului judiciar, în contextul încălcării repetate a acestei măsuri de către Stavarache. Primarul a fost acuzat de DNA că a luat legătura direct sau prin interpuși cu mai mulți martori din dosarul penal în care este acuzat de comiterea a 5 infracțiuni de luare de mită.

Potrivit unei sesizări depuse la DNA, Stavarache ar fi luat legătura cu Leonard Pădureanu (administrator public) și Clementina Vinerică (director economic) prin diverși intermediari: șefa de cabinet, Daniela Mihăilă, șeful serviciului tehnic-investiții, Romică Chindruș, respectiv șoferul Bogdan Duță. „Emisarii” lui Stavarache aveau menirea de a-i sensibiliza pe funcționari atât în direcția aprobării unor plăți preferențiale către societăți socotite drept apropiate edilului (Roman Impex Prest), cât și în vederea promovării unor proiecte vehement cerute de primar (noua organigramă). Mai mult, Stavarache s-ar fi intersectat cu Pădureanu în perioada festivalului Theaterstock.

Romeo Stavarache și complicii săi, Liviu Goian și Liviu Cenușă, au fost arestați preventiv la 1 iulie 2014 fiind acuzați de infracțiuni de corupție. După mai bine de 60 de zile de detenție, în septembrie 2014, Înalta Curte de Casație (ÎCCJ) și Justiție a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Cei trei inculpați au stat în arest la domiciliu până în februarie 2015, moment în care ÎCCJ i-a plasat sub control judiciar pe aceștia. Ulterior, Stavarache a revenit la muncă, amenajându-și un birou de primar în incinta fostei biblioteci județene.

La termenul din 17 martie 2016, judecătorul a admis solicitarea lui Stavarache de părăsire a arestului domiciliar în vederea efectuării unor investigații complexe la Spitalul Arcadia din Iași, în intervalul 23-25 martie. Fostul primar pare decis să se interneze pentru a se trata de afecțiunile cardiace de care suferă de mai multă vreme.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentPrimăria subvenționează cu 50.000 de lei sterilizarea câinilor de rasă comună din Bacău
Articolul urmatorAEP, INS și STS vor verifica votul multiplu printr-un soft special, de semnalare în timp real a infracțiunii

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.