Trei tineri au furat bunuri de 30.000 lei

0

Trei tineri au fost reținuți și sunt cercetați pentru furt calificat. Ei au fost depistați de către polițiști la scurt timp după ce au sustras, dintr-o cabană, bunuri în valoare de 30.000 de lei.

Polițiștii din Dărmănești au depistat în trafic, la data de 16.09.2011, în jurul orei 01.00, pe strada Uzinei, o autoutilitară la volanul căreia a fost identificat D. Vasile, de 31 de ani din comuna Dofteana. În autoutilitară se mai aflau D. Ciprian, de 31 de ani şi B. Bogdan, de 28 de ani din aceeași comună. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că cei în cauză transportau mai multe bunuri: o motocicletă, o betonieră, o roată de rezervă şi două truse de scule auto. Bărbații nu au putut justifica proveniența bunurilor fapt pentru care au fost conduşi la sediul subunităţii de poliţie în vederea cercetărilor.

Polițiștii au stabilit în urma cercetărilor efectuate că bunurile au fost sustrase cu puțin timp în urmă dintr-o cabană situată în punctul Coada Lacului. De asemenea, la domiciliul lui D. Vasile, polițiștii au identificat şi recuperat alte bunuri sustrase din aceeași cabană: un aragaz, o butelie, mai multe cuverturi, pături, covoare, un sistem audio. S-a procedat la identificarea părții vătămate Ț. Neculai, căruia i-au restituit bunurile sustrase.

Prejudiciul în valoare de 30.000 lei a fost recuperat în totalitate.

În urma extinderii cercetărilor, s-a mai stabilit că D. Vasile şi D. Ciprian au pătruns, în noaptea de 02/03.09.2011, și în cabana părții vătămate A. Doina și au sustras mai multe bunuri în valoare totală de 11.000 de lei. De la domiciliul lui D. Vasile polițiștii au recuperat un generator electric, sistem audio, patru plăpumi, mai multe pături, lenjerii de pat şi feţe de masă, în valoare totală de aproximativ 5.500 de lei.

În urma probatoriului administrat D. Vasile, D Ciprian şi B. Bogdan au fost reţinuţi şi introduşi în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Bacău pentru o perioadă de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Cei trei vor fi prezentaţi Judecătoriei Moineşti cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.