Trei persoane fizice si una juridica, trimise in judecata pentru transport de lemn fara documente. Politistii i-au prins pe E85

0

          La data de 23 mai a.c., ofițerii specializați pe linie de silvic, din cadrul I.P.J Bacău au finalizat cercetările în două dosare penale și le-au înaintat unității de parchet cu propunere de trimitere în judecată a 3 persoane fizice și una juridică, pentru săvârșirea infracțiunilor de transport de materiale lemnoase peste 10 m.c fără documente de proveniență. Totodată, s-a solicitat unității de parchet menținerea sechestrului asigurator dispus pentru cele două ansambluri rutiere formate din două camioane și două semiremorci, în valoare totală de peste 80.000 de euro, dar și asupra cantității totale de 112 m.c cherestea rășinoase aflată în custodia autorităților.

          În fapt s-a reținut că, cele 3 persoane fizice ar fi emis două avize de însoțire pentru cantitatea totală de 112 m.c cherestea rășinoase, expediată din depozitul societății în numele căreia acționau, către alt depozit și nu ar fi asigurat, cu intenție, conectarea dispozitivului electronic la semnal GPRPS/ date mobile, în vederea încărcării avizului pe server-ul SUMAL 2.0, acesta fiind încărcat imediat după momentul depistării de către polițiști.

         Depistările au avut loc în zilele de 22 ianuarie a.c., respectiv 05 februarie a.c, de către polițiștii Serviciului Rutier Bacău, când două ansambluri rutiere care transportau cantități de cherestea fără a avea avizul înregistrat în aplicația informatică SUMAL 2.0, au fost oprite în trafic pe DN 2-E 85.

         Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J Suceava.

         Suportul de specialitate a fost asigurat de Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Bacău.

Comentarii
Articolul precedentTendințe tehnologice care vor schimba modul în care vom comunica pe internet
Articolul următorO tanara a fost prinsa conducand sub influenta alcoolului, pe o strada din Municipiul Bacau

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.