Trei persoane aflate in penitenciar au incercat sa pacaleasca mai multi bacauani prin „metoda accidentul”

0

Trei persoane de sex masculin privative de libertate, aflate într-un penitenciar din țară, sunt cercetate de polițiști după ce în perioada octombrie 2013 – ianuarie 2014, au încercat să înșele prin metoda “accidentul” mai multe persoane din municipiile Bacău, Râmnicu Vâlcea și Constanța.

 

În baza unei sesizări primite în cursul lunii octombrie a anului trecut, polițiștii de investigații criminaleau început cercetările și au identificat un grup format din trei persoane de sex masculin, aflate în detenție într-un penitenciar din țară, care au încercat să înșele prin metoda “accidentul” mai multe persoane dinmunicipiile Bacău, Râmnicu Vâlcea și Constanța.

Din cercetări polițiștii au stabilit că în perioada octombrie 2013 – ianuarie 2014, în timp ce executau pedepsele privative de libertate, cei trei bărbați au apelat telefonic mai multe persoane, pe care încercau să le convingă să trimită diverse sume de bani, prin transfer bancar, folosind metoda “accidentul”.

Aceștia, prin disimularea vocii se prezentau ca fiind avocați, procurori sau reprezentanți ai Ambasadei României și comunicau telefonic persoanelor faptul că, diverse rude de ale lor, stabilite în străinătate, ar fi provocat accidente rutiere și că este nevoie de o sumă de bani pentru a fi dată victimei accidentului, pentru a nu fi învinuite.

Totodată, în alte cazuri, cei trei bărbați pretindeau că sunt reprezentanții unei firmerenumite de telefonie şi anunţau persoanele contactate că au câştigat diferite sume de bani. Condiţia pentru a intra în posesia premiului era plata prin transfer bancar a unor sume de bani, reprezentând „impozitul” sumei de bani câștigate.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune și continuă investigațiile pentru documentarea întregii activități infracționale a celor trei bărbați.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.