Trei magazine din Bacau au fost inchise pentru ca nu aveau case de marcat electronice. O florarie a primit 20.000 lei amenda

0

În data de 01 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice și reprezentanți din cadrul Comisariatul Județean pentru Protectia Consumatorului Bacău, au efectuat verificări pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

​Astfel, au fost verificați 45 operatori economici, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 17 contravenţii, în valoare de 97.500 lei.

Totodată, pentru 3 operatori economici s-a dispus suspendarea activității până la data la care se vor dota cu aparate de marcat electronice fiscale și au fost confiscați valoric 5.207 de lei. 

Exemplu:
         În urma controlului efectuat la un operator economic din municipiul Bacău, s-a constatat faptul că, societatea desfăşura activităţi de comercializare flori fără a respecta prevederile Ordonanţei Guvernului 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale

         În consecinţă, pentru abaterea constatată societatea în cauză a fost sancţionată contravenţional cu suma de 20.000 lei şi s-a dispus confiscarea valorică a sumei de 1.459 de lei reprezentând contravaloarea flori comercializate şi nefiscalizate.

Și în perioada următoare vor fi desfășurate activități specifice în scopul respectării prevederilor Ordonanţei Guvernului 28/1999 de către toți operatorii economici de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscale.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.