Trei irakieni, arestaţi de DIICOT şi SRI pentru finanţarea unor grupări teroriste

0
Trei cetăţeni irakieni şi un cetăţean român au fost prinşi joi de ofiţerii IGPR şi SRI. Aceştia au pedepse cuprinse între doi şi trei ani de închisoare, iar unul dintre ei fusese expulzat din România, susţine România TV.
Aceştia ar fi fost implicaţi în mai multe activităţi care ar fi adus atingere siguranţei României. Mai exact, cei trei cetăţeni irakieni ar fi avut înfiinţate mai multe societăţi comerciale prin care ar fi finanţat grupări teroriste. În plus, aceştia ar fi adus în România mai mulţi irakieni cărora le-au permis obţinerea vizei de reşedinţă în România.

„Avem de-a face cu un cetăţean de origine irakiană care a fost în atenţia serviciului nostru mai mulţi ani. Acesta împreună cu alţi cetăţeni irakieni au desfăşurat activităţi pe teritoriul României care aduceau atingere siguranţei naţionale. Unul dintre ei, în intervalul 2005-2011, a întreprins anumite măsuri în coordonarea unei reţele de imigraţie ilegală prin care 200 de irakieni au tranzitat ţara noastră. Unii dintre ei sunt cunoscuţi cu legături cu organizaţii teroriste active în Irak”, a declarat la România TV, purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.

Sursa : rtv


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.