Trei barbati au fost retinuti dupa ce au inselat mai multe persoane prin metoda „abonamentul”

0

Trei bărbați și o tânără, sunt cercetați de polițiști pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune. Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi convins 30 de persoane dintr-o comună băcăuană să semneze contracte de achiziționare a unor telefoane mobile, fără a beneficia de produsul achiziționat și fără a cunoaște angajamentul de plată.

             Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Buhoci s-au sesizat din oficiu, în luna mai a.c., cu privire la faptul că mai multe personae din comuna Gioseni ar fi fost victime ale infracțiunii de înșelăciune.

Din investigațiile efectuate de polițiști a rezultat că aproximativ 30 de personae de pe raza comunei ar fi fost convinse de doi frați, localnici, cu vârste de 27 și 33 de ani, să-i însoțească în municipiul Bacău, sub diferite pretexte.

Persoanele vătămate erau conduse la sediul unui magazin, unde cu sprijinul angajaților, semnau contracte de achiziționare a unor telefoane mobile ori alte servicii, fără a cunoaște conținutul acestora și angajamentele de plată și fără a li se înmâna un exemplar al contractului.

Polițiștii au stabilit că bunurile achiziționate în baza contractelor astfel încheiate erau ridicate de cei doi frați și comercializate ulterior prin intermediul caselor de amanet sau vândute in mod direct persoanelor care ofereau prețul solicitat.

La data de 08 iunie a.c., în urma unor percheziții domiciliare efectuate la locuințele celor doi bănuiți, polițiștii au identificat și ridicat mai multe mijloace materiale de probă.

De asemenea, în urma activităților desfășurate de polițiști, la data de 9 iunie a.c. au fost depistați și prinși cei doi bănuiți de 27 și 33 de ani.

Totodată au fost identificați și conduși la sediul unității de poliție pentru cercetări cei doi angajați ai magazinului, un bărbat de 32 de ani și o tânără de 26 de ani, cu sprijinul cărora au fost încheiate contractele în cauză.

Față de cei trei bărbați s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

La data de 10 iunie a.c. cei patru bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău care a instituit față de aceștia măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.