Traseul autostrazii A7 – Bacau – Pascani intersecteaza coridorul ecologic al unei specii de lup

Traseul autostrazii A7 – Bacau – Pascani intersecteaza coridorul ecologic al speciei de Canis lupus (lup – n.r.) între km 15+400 – 16+600 şi la Nodul Rutier Roman Nord (km 41+335), se arată în raportul privind impactului asupra mediului (RIM). Având în vedere măsurile de mediu prevăzute în proiect, autorii raportului susțin că impactul autostrăzii asupra speciei va fi nesemnificativ.

   

Specia se regăsește în siturile ROSCI0270 Vânători Neamţ, conform planului de management şi ROSCI0156 Munţii Goşman, conform Formularului Standard. Aceste două situri Natura 2000 se află la o distanţă aproximativă faţă de proiect de 24 km şi 34 km. Un aspect important conform caracteristicilor ecologice al speciei Canis lupus este faptul că aceasta realizează migraţii sezoniere sau non-sezoniere de amplitudini mari (de până la 40 de km)”, se arată în documentul menționat.

Autorii raportului adaugă că în siturile Natura 2000, aflate la distanţa foarte mare faţă de proiect, impactul asupra speciei de mamifere de interes comunitar Canis lupus a fost considerat nesemnificativ. „Aşadar, deşi proiectul intersectează coridorul ecologic al speciei, având în vedere măsurile de mediu prevăzute în proiect (la etapa de memoriu), impactul asupra speciei este considerat nesemnificativ”, se menționează în raportul de impact asupra mediului.

Sursa: economica.net

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here