Transportatorii au decis să înceteze activitatea începând cu 9 decembrie din cauza supra-accizării carburanților


Satui sa tot astepte respectarea angajamentelor Ministerului de Transport in ceea ce priveste imbunatatirea contextului legislativ in care isi desfasoara activitatea, transportatorii din toata tara sunt decisi ca incepand din data de 9 decembrie sa inceteze activitatea specifica, a anunţat Augustin Hagiu, presedintele Confederatiei Nationale Rutiere.

„In data de 29 noiembrie reprezentanti ai transportatorilor de marfuri din intreaga tara impreuna cu delegatii ale patronatelor din transportul rutier au decis in cadrul unei reuniuni desfasurate langa Sibiu sa transmita un semnal ferm Guvernului Romaniei si ministerului de resort in contextul in care au epuizat toate caile diplomatice pentru a determina autoritatile sa accepte dialogul constructiv sa isi respecte angajamentele din primavara acetui an. Actualul ministru al Transporturilor nu a raspuns la nici una din adresele transmise de patronatele din transporturi de la momentul preluarii mandatului, intelegand sa se intalneasca, dupa modelul fostului ministru Relu Fenechiu doar cu „apropiati” ai ministerului cu care dealtfel, in ultimele saptamani, se „aranjeaza” pe sest legislatia. In tot acest context, transportatorii rutieri de marfuri mai primesc inca o lovitura de la Guvern prin scumpirea carburantilor odata prin cresterea accizei si totdata prin noua taxa de 7 centi plus TVA, abuziv introdusa in carburanti”, a declarat presedintele Confederatiei Nationale Rutiere.

El a catalogat drept un „non-sens” tentativa Executivului de a motiva posibila amortizare a supraaccizarii prin faptul ca, pe viitor, cotatia internationala a barilului de petrol va scadea. „Transportatorii autohtoni nu pot intelege si nici nu pot accepta explicatiile lipsite de logica prin care Guvernul incearca sa justifice abuzul comis. Astfel „amortizarea” celor 7 centi pe fondul presupuselor predictii privind scaderea cotatiei internationale a barilului este o aberatie si un non-sens atata timp cat, intr-o asemenea situatie, in tarile europene pretul carburantilor va fi mai mic decat in Romania, fapt ce arunca si mai mult transportatorii romani in afara competitiei din piata europeana si regionala”, a afirmat Augustin Hagiu.

La intalnirea de langa Sibiu au participat reprezentanti ai transportatorilor din 24 de judete precum si lideri ai Asociatiei Patronale a Transportatorilor din Arad, Federatiei Operatorilor Romani de Transport, Federatiei Transportatorilor Europa, Asociatiei Transportatorilor Rutieri in Constructii, Breslei Marilor Transportatori din Cluj si Asociatiilor transportatorilor rutieri de marfuri din Maramures, Transilvania, Moldova si Constanta, patronate membre al Confederatiei Nationale Rutiere.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.