Transporta mai mult lemn decat exista in acte. Politistii au confiscat marfa si au dat amenzi de 14.000 lei


La data de 03 iulie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la un transport rutier de material lemnos (cherestea), ce tranzitează DN2-E85, pe raza judeţului Bacău, având o cantitate mai mare decât cea din aviz.

Polițiștii au procedat la identificarea în trafic a ansamblului de vehicule, acesta fiind oprit de către un echipaj de poliţie pe raza localității Nicolae Bălcescu.

În urma controlului, conducătorul auto a prezentat avizul de însoţire a materialului lemnos și a fost condus la Depozitul de material lemnos Răcăciuni, în vederea inventarierii, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică și lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Bacău.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost măsurată, rezultând o valoare în plus faţă de cantiatea înscrisă în aviz.

Întrucât reprezentaţii firmei de transport nu au fost de acord cu cantitatea măsurată de organele Ocolului Silvic, s-a procedat la reţinerea semiremorcii până în data de 04 iulie a.c., în vederea stabilirii cu exactitate a cantităţii de cherestea existentă.

În acest sens, la data de 04 iulie a.c. s-a procedat la măsurarea materialului lemnos prin scoaterea acestuia din semiremorcă, în prezenţa personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Bacău, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava şi cu reprezentantul legal al societății transportatoare.

Astfel, s-a constat o diferenţă de 8,09 mc cherestea între cantitatea evidenţiată în documentul de însoţire şi volumul determinat în urma măsurătorilor, cu aplicarea toleranţelor legale.

În urma constătărilor, polițiștii au sancționat contravențional societatea comercială care a emis documentul de însoţire cu amendă în cuantum de 6000 de lei, aplicându-se măsura complementară de confiscare a cantității de material lemnos în plus.

Totodată, în urma verificărilor, fiind constatate abateri cu privire la nerespectarea timpilor de repaus redus săptămânal şi repaus zilnic redus, conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în cuantum de 8000 de lei.

foto @Bodnar Daniel
Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.