Traian Băsescu a participat la lansarea candidaților PMP Bacău pentru alegerile locale


Fostul șef al statului a participat sâmbătă, la prânz, la festivitatea de lansare a candidaților PMP Bacău pentru alegerile locale din această vară. Desfășurat la sala Ateneu, evenimentul a atras câteva sute de suporteri și activiști PMP din județ. Băsescu a pledat pentru unirea României cu Moldova, afirmând că acesta ar trebui să fie următorul obiectiv de țară. 

Băsescu l-a lansat în cursa pentru Primăria Bacău pe fostul prefect, Constantin Scripăț, laolaltă cu candidații din toate comunele, orașele și municipiile județului. Fostul șef al statului a fost întâmpinat la sala Ateneu de câteva sute de activiști PMP, fiind aclamat la scenă deschisă. În prealabil, pe treptele Ateneului, Băsescu s-a întreținut preț de câteva minute cu un fost coleg de clasă, Lică Rusu, din perioada când fostul președinte a urmat școala în Bacău.

Basescu ScripatEl a declarat că PMP este un partid mai bine poziționat decât o arată sondajele și că cei lansați în cursa localelor din vară trebuie să aibă mentalitate de învingător și să-i ajute pe români să-și înțeleagă drepturile prescrise de Constituție. Băsescu a declarat că unirea cu Republica Moldova trebuie să fie un obiectiv de țară pentru România și că PMP este singurul partid autohton ce pledează pentru acest țel strategic.

Fost prefect al județului în perioada guvernării Boc – PDL, Constantin Scripăț va candida pentru funcția de primar al municipiului Bacău. Scripăț provine din PNL, fiind pentru o perioadă de timp viceprimar al municipiului Bacău, în primul mandat de primar al lui Romeo Stavarache. Ulterior, Scripăț a făcut trecerea spre PDL, în condițiile în care în aprilie 2010 din PNL au dezertat spre PDL parlamentarii Gabriel Berca și Mihai Banu, precum și un număr de primari liberali.

În 2012 a candidat, fără succes, la președinția Consiliului Județean Bacău, fiind de asemenea prezent pe listele de la Consiliul Local, for în care a activat pentru o perioadă de timp. În iunie 2013, Scripăț a demisionat din CL Bacău, fiind înlocuit de consilierul PDL Laurențiu Popa.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentConstructorul de pe Milcov: „Cauza principală a avariei a reprezentat fisurarea unui racord mai vechi”
Articolul urmatorPerchezitii la un buhusean care a furat un caine de rasa

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.