Tragedie pe Bistrita – Video

0

“In seara zilei de 8 august 2011, in jurul orei 21.00, dispeceratul Administratiei Bazinale de Apa (ABA) Siret a primit o sesizare privind existenta de pesti morti pe raul Bistrita, sat Lespezi, comuna Garleni. Specialisti din cadrul ABA Siret, impreuna cu reprezentanti ai ISU Bacau si Garzii de Mediu, s-au deplasat in zona pentru identificarea cauzelor care au condus la mortalitatea piscicola si pentru stoparea fenomenului. In teren s-a constatat mortalitate piscicola si in comuna Blagesti. S-a efectuat o proba momentana a PH-lui in comuna Blagesti si s-au prelevat probe de apa din amonte si aval de zona in care s-a semnalat fenomenul, de pe raul Bistrita si de pe paraul Limpedea. Analizele efectuate in laboratorul nostru arata depasiri ale unor indicatori de calitate. De asemenea, au fost recoltati pesti, in vederea efectuarii de analize de catre Directia Sanitara Veterinara Bacau.
Pentru a diminua fenomenul, s-a solicitat uzinarea de catre Hidroelectrica a unui debit constant de 60-70 mc/s, care sa asigure o dilutie a apei pe raul Bistrita in zona afectata.
Pentru determinarea cauzei se efectueaza investigatii in teren, atat pe teritoriul judetului Bacau, cat si in amonte, pe teritoriul judetului Neamt, de catre personalul Administratiei Bazinale de Apa Siret (Sistemele de Gospodarire a Apelor Bacau si Neamt). Fenomenul este monitorizat in continuare de specialistii institutiei noastre.”

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.