VIDEO : Tragedie intr-un club din Bucuresti. 27 de persoane au murit, 162 au fost rănite in urma unui incendiu


Tragedia petrecută aseară într-un club din Bucureşti – 27 de oameni au murit şi peste 150 au fost răniţi într-un incendiu devastator izbucnit aseară în Clubul Colectiv, din fosta fabrica Pionierul, în sectorul 4. Au fost declarate trei zile de doliu naţional. Tragedia s-a petrecut în timpul unui concert la care au fost prezenţi peste 400 de oameni, spun martorii. În total, 184 de persoane au ajuns la 11 spitale din Bucureşti şi unul din Ilfov. 146 de oameni sunt acum internaţi. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a declarat că acest club nu avea autorizaţie de funcţionare la ISU. Aceasta este cea mai mare tragedie petrecută într-un club din lume în ultimii doi ani. Dimensiunea tragediei a determinat Ministerul de Interne să instituie planul roşu. A fost o şedinţă, la Guvern, la ora 7, a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă si la ora 12:30 va fi o şedinţă specială de Guvern. Autorităţile au făcut apel la donare de sânge. Puteţi merge la Centrul de Transfuzii Bucureşti, la centrul de la Spitalul Municipal din Capitală si la cel deschis special la Spitalul Floreasca.

Apelul a intrat la 22:32, au fost mobilizate primele forţe şi au început deplasarea către locul incendiului, sosind acolo la 22:43. Deci, de la primirea primului apel la 112 până la sosirea la faţa locului 11 minute„, a spus Arafat.

„Constatând situaţia de acolo, a fost solicitată declanşarea planului roşu, care este planul pe care îl declanşăm automat când vedem că avem un număr mare de victime la faţa locului şi unde este necesară mobilizarea unui număr mare de echipaje şi inclusiv a unor echipaje suplimentare speciale pentru intervenţie la dezastre sau accidente colective”, a precizat secretarul de stat.

Un martor a postat pe Facebook o poza dinaintea trgediei :
„Legat de incident, nu a fost nicio explozie ci artificii simple care au sarit pe stalpul din fata, asta e poza. In 5 secunde a ars tot buretele, in 30 de secunde cred ca ardea tot.” ( foto Vlad Busca )
arti
Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.