Traficul pe ruta Bacau – Iasi se desfasoara cu dificultate la podul de la Roman. Ce spune DRDP despre lucrarile de reparatii


Toti soferii care merg pe ruta Bacau – Iasi se blocheaza in trafic in zona podului de la Roman. Lucrarile care au inceput in urma cu ceva timp ii fac pe soferi sa ramana blocati in zona chiar si 1-2 ore.

DRDP Iasi a anuntat ca lucrarile constau in reparatia rosturilor de dilatatie si montarea dispozitivelor de acoperire. Durata este de 5 zile pentru un rost, iar numarul total de rosturi este de 10 – altfel, ar dura 50 de zile toate reparatiile. Totusi, un termen estimativ nu poate fi anuntat intrucat lucrarile depind de procesul tehnologic, vreme si pauzele obligatorii :

Lucrările aflate în desfășurare pe DN2, la podul peste Moldova – intrarea în Roman dinspre Bacău – constau în repararea rosturilor de dilatație și montarea dispozitivelor de acoperire. Operațiunea include demontarea rostului degradat, refacerea suportului, trasarea și realizarea găurilor și în final montarea dispozitivelor de protecție. Tehnic, durata acestor operațiuni este de cel puțin 5 zile pentru un rost, numărul total al rosturilor de pe tronsonul aflat în lucru fiind de zece.

Deoarece în procesul tehnologic sunt folosite betoane speciale, cu termene stricte de întărire și protecție, termenul enunțat nu poate fi devansat, dimpotrivă, dacă situația o impune, se poate prelungi. Totodată, în procesul tehnologic există și pauze obligatorii în care nu pot fi executate alte operațiuni și nici nu se poate circula pe sectorul respectiv, în caz contrar fiind compromise lucrările efectuate anterior.

Acestea fiind spuse, vă informăm că în prezent se lucrează concomitent la mai multe rosturi de pe primul fir, existând condiții ca finalizarea acestora să se realizeze până cel târziu miercuri. De asemenea constructorul menționează că termenul avansat poate fi afectat de condiții meteo nefavorabile, care pot împiedica maturarea betonului turnat și implicit afectarea întregii lucrări.

Mai precizăm că, după încheierea lucrărilor de pe primul fir, joi va începe frezarea stratului de uzură existent și așternerea unui nou strat pe celălalt sens, după care se va interveni la rosturi începând de luni, pe toată durata săptămânii ce va urma. Redarea celui de al doilea fir în trafic va fi posibilă imediat ce se vor termina rosturile de pe firul doi, cel mai probabil în weekend-ul aceleeași săptămânii

Prin urmare, solicităm înțelegere din partea participanților la trafic, în condițiile în care atât constructorul cât și toți cei implicați în acest șantier, fac eforturi pentru a se reveni la normal în cel mai scurt timp, dar fără a se devansa termenii tehnologici, fără de care lucrarea nu poate fi garantată.” a transmis DRDP Iasi

sursa foto : @roman24.ro
Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.