Traficul de pasageri prin Aeroportul Bacau, in crestere cu 5%. Topul destinatiilor preferate de calatori

Trafic in crestere cu 5%

Publicitate

Traficul total de pasageri prin Aeroportul Bacau a ajuns, in anul 2018, la 447.531 de pasageri, in crestere cu 5% fata de anul 2017 ( 425.733 ). Cresterea este dubla fata de 2017-2016, cand s-a inregistrat un trafic cu 2,59% mai mare.

Ce destinatii au preferat calatorii in 2018

Pasagerii care au trecut prin Aeroportul Bacau au ales ca destinatii Londra, Liverpool, Dublin, Roma sau Bergamo. In anul 2018, a fost reintrodusa si cursa interna Bacau – Bucuresti.

Intr-un raspuns oficial, trimis de reprezentantii Aeroportului Bacau, cele mai solicitate destinatii vizeaza Germania, Tarile Scandinave si Israel.

„Diversificarea destinatiilor reprezinta o prioritate permanenta pentru administratia AIGEB. Operatorii aerieni decid insa introducerea unor noi rute, in functie de analiza de oportunitate/rentabilitate. Refacerea  si modernizarea pistei de aterizare/decolare la standarde moderne vor atrage noi operatori care vor  fi interesati de noi destinatii. In acest sens, departamentele de dezvoltare ale AIGEB au pus la dispozitia operatorilor date statistice realizate pe baza unor sondaje si/sau solicitari venite direct de la pasageri care identifica zone cu potential de dezvoltare. Cele mai solicitate astfel de destinatii vizeaza legaturi cu Germania, Tarile Scandinave, Israel.” se arata intr-un raspuns trimis de reprezentantii Aeroportului Bacau

In sezonul estival 2019 va fi introdusa o cursa de tip „charter” catre Antalya – Turcia.

CARGO pe Aeroportul Bacau

Reprezentantii aeroportului se afla in discutii cu marii operatori de tip CARGO aerian ( DHL, FedEX-TNT), pentru dezvoltarea unui astfel de proiect.

In 2019, administratia Aeroportului Bacau are in vedere  proiectarea si executarea unor spatii destinate acestui tip de serviciu.

Finalizarea investitiilor pe Aeroportul Bacau

La sfarsitul anului 2018, mare parte din investitii au fost finalizate in proportie de 100%. Stadiul de finalizare se prezinta astfel : terminal de pasageri – suprafata construita: 6.300 mp, turn control si anexa administrativa, terminal intermodal pentru transport rutier ,uzina electrica, rezervor apa antiincendiu si statie pompare, garaj auto, centrala termica, amenajare drum acces radio far.

Parcarea este finalizata in proportie de 93%, iar in acest an lucrarile vor fi terminate.

Proiectul major „Cresterea capacitatii portante si modernizare pistei de decolare aterizare si a suprafetelor de miscare aferente” , pentru care a fost semnat un contract de finantare de 193 de milioane de lei, se afla la aceasta ora in procedura de licitatie.

 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here