Trafic de persoane si frauda cu carti de credit


Mai multi traficanti de carne vie cautati de politistii francezi au fost arestati de Crima Organizata.

Politisti si procurori de la crima Organizata si Terorism din Bucuresti si Bacau au descins in 17 locuinte din Bucuresti , Bacau , Targoviste , Ilfov si Dolj , pentru retinerea unor infractori dati in urmarire in Franta pentru trafic de persoane si frauda cu carti de credit.

Acţiunea a fost declanşată în cooperare cu autorităţile judiciare din Rodez şi Nancy, Franţa, D.I.I.C.O.T. primind mai multe cereri de asistenţă judiciară internaţională, în vederea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor aflaţi pe teritoriul statului român.

În fapt, autorităţile judiciare franceze efectuează cercetări faţă de membrii unui grup infracţional organizat, care au cauzat un prejudiciu de aproximativ 500.000 de Euro, achiziţionând produse de lux prin folosirea de carduri bancare inscripţionate cu date obţinute în mod fraudulos.

De asemenea, este vizată activitatea infracţională a unei grupări specializată în traficul de persoane, care proceda la recrutarea persoanelor de sex feminin din România şi obligarea acestora la practicarea prostituţiei pe teritoriul statului francez şi în Germania.

Cauza a fost instrumentată împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul DCCO.
Cu această ocazie au fost puse în executare 6 mandate europene de arestare emise de către autorităţile judiciare franceze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.