Trafic de persoane in Judetul Bacau

0

Politisti de la combaterea crimei organizate bacau si procurorii DIICOT au efectuat 4 descinderi la locuintele si societatile comerciale a 2 barbati din Onesti , suspectati ca exploateaza prin munca cetateni din Bangladesh.

S-a stabilit ca O.V. de 48 de ani din Bacau s-a deplasat in iulie 2010 in India , New Delphi , unde prin intermediul unei firme de recrutare din Bangladesh a recrutat 5 cetateni , pe care i-a mintit promitandu-le contracte de munca in Romania.

Din cercetari s-a mai stabilit ca în vederea intrarii în tara a cetatenilor straini, O.V. a instigat administratorul uni firme din Galati sa emita în fals o invitatie, care a fost depusa la Misiunea Diplomatica a României din New Delhi. În baza acestei invitatii strainii au primit vize de scurta sedere în Romania, vize care conform legii nu pot fi prelungite.

Dupa expirarea vizelor, O. V., împreuna cu fiul sau O. M., de 23 de ani, a mentinut în eroare partile vatamate, determinând ramânerea lor pe teritoriul României înca doua sau trei luni de zile, timp în care acestea au fost exploatate prin munca la ferma familiei fara a fi platite si fara a li se încheia contracte de munca.

Urmare a probatoriului administrat în cauza, Tribunalul Bacau a hotarât, la data de 12 iulie a.c., arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui O.V. pentru savârsirea infractiunilor de trafic de persoane, instigare la infractiunea de a determina cu stiinta prin intermediari intrarea pe teritoriul tarii a cetatenilor straini supusi traficului de persoane prin folosirea unui mijloc fraudulos si facilitarea sederii ilegale a strainilor pe teritoriul României si a lui O.M. pentru savârsirea infractiunilor de trafic de persoane si facilitarea sederii ilegale a strainilor pe teritoriul României.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.