Tradiționalul „Alai al Datinilor” va avea loc duminică de la 10.00 în centrul Bacăului, pe traseul Hotel Decebal – Policlinica Veche


alaiul_datinilor_bacau_2013Ediția 50 a Alaiului Datinilor va avea loc duminică, 27 decembrie, de la ora 10.00, în centrul orașului Bacău unde, pe traseul Hotel Decebal – Policlinica Veche, vor „defila” zeci de ansambluri folclorice din mai multe zone ale județului, precum și din județele limitrofe.

Potrivit organizatorilor, ediția din 2015 va fi onorată de ansambluri folclorice provenite din toate județele Moldovei, precum și din localități din județul Bacău, cunoscute pentru păstrarea cu sfințenie a tradițiilor populare circumscrise Sărbătorilor de Iarnă.

Printre acestea se vor număra Caprele din Livezi, Berești Tazlău, Corbasca și Scorțeni, Căiuții din Pârjol, Corbasca și Balcani, Cerbul de la Vultureni, Harapii de la Lipova și Plopana. Unul dintre cele mai așteptate momente artistice va fi asigurat de Urșii de la Dărmănești și Dofteana, cunoscuți în lumea întreagă pentru dansul lor specific.

Festivalul, organizat de către ansamblul folcloric „Busuiocul” se va încheia cu tradiționalul „Plugușor”, pe scena amenajată în fața Prefecturii Bacău. Programul dat publicității de organizatori arată că parada se va încheia în jurul orei 16.00.

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.