Topul firmelor din Bacău cu cei mai mulți angajați în 2023

0

Orașul Bacău s-a dezvoltat și în secolul precedent, fiind cunoscut pentru industria chimică, construcția de mașini, prelucrarea lemnului, dar și pentru alte sectoare industriale. În perioada amintită, orașul a cunoscut o creștere semnificativă a populației și a devenit un centru urban important în regiunea Moldovei.

Bacăul este un oraș în continuă dezvoltare economică și în prezent. Bacău a atras în ultimii ani investiții semnificative, ceea ce a condus la o creștere a numărului de locuri de muncă disponibile în zonă. În acest context, un studiu recent a dezvăluit topul firmelor cu cei mai mulți angajați din Bacău, scoțând în evidență contribuția acestora la dezvoltarea economică a regiunii.

La vârful clasamentului se află „Dedeman”, corporația locală care operează în sectorul construcțiilor și al imobiliarelor. Cu 12.245 angajați, Dedeman a devenit cel mai important jucător de pe piața locală, dar și unul dintre cei mai importanți jucători importanți la nivel naționaș, contribuind semnificativ la dezvoltarea infrastructurii din Bacău și la creșterea numărului de locuințe disponibile în oraș.

Societatea fraților Pavăl se clasează pe poziția a treia la nivel național din perspectiva numărului de angajați și pe poziția numărul 15 (cincisprezece) după cifra de afaceri obținută în 2022.

Pe locul al doilea se află „Tehnostrade”, compania deținută de familia Umbrărescu, care are un număr total de 3.423 de angajați. O firmă tot mai activă pe plan național, câștigând foarte multe contracte de achiziție care au ca obiect construirea drumurilor și a autostrăzilor.

Tehnostrade ocupă poziția 53 la nivelul național, după numărul de angajați și poziția 128 din perspectiva cifrei de afaceri.

Poziția trei este ocupată de ”Agricola International”, în topul firmelor cu cei mai mulți angajați, având un număr total de 1.914 salariați. Companie activă pe piața din Bacău din 1992, potrivit numărului de înregistrare, societate care se ocupă în principal cu comercializarea cărnii de pasăre.

Lista este completată de următoarele firme:

  • poziția patru CHIMCOMPLEX SA BORZESTI, cu un număr de 1.688 angajați;
  • poziția cinci AEROSTAR SA, cu un număr de 1.602 angajați;
  • poziția șase INDUSTRIES YIELD SRL, cu un număr de 1.225 angajați;
  • poziția șapte HS BACO PANELS S.R.L., cu un număr de 777 angajați;
  • poziția opt VIMERCATI EAST EUROPE SRL, cu un număr de 723 angajați;
  • poziția nouă CONEXTRUST SA, cu un număr de 660 angajați;
  • poziția zece SOMA SRL, cu un număr total de 644 angajați.

Studiul a fost realizat pe baza datelor furnizate de platforma topfirme.com.

Aceste companii au creat numeroase locuri de muncă în Bacău, dar au contribuit și la dezvoltarea economiei locale, atrăgând investiții și susținând comunitatea locală prin diverse proiecte de responsabilitate socială.

Companiile din Bacău generează pentru cetățenii locuri de muncă variate, în diferite industrii (servicii, comerț, IT), acest fapt conferă tinerilor o paletă de posibilități, de specializări. Mai multe opțiuni pentru avansarea în carieră și dezvoltare personală.

Aceștia pot opta pentru antreprenoriat, pot face afaceri conexe cu cele ale marilor firme din județ. Procedura de înființare a unei firme s-a simplificat foarte mult, astfel că se poate înființa o firmă, indiferent de tipul ei, PFA, SRL, II, în 3 zile, integral online.

Pe de altă parte, companiile ar trebui ă își recunoască responsabilitatea socială față de comunitatea în care își desfășoară activitatea. Acest lucru înseamnă să se implice în proiecte sociale, să susțină organizații caritabile locale și să contribuie la dezvoltarea comunității prin acțiuni precum donații, programe de voluntariat sau proiecte de mediu.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.