Tendințe de urmărit pentru marketerii digitali

0

Lumea marketingului digital este într-o continuă dezvoltare, iar companiile care doresc să rămână în fruntea concurenței trebuie să se adapteze și să implementeze noi abordări strategice în acest sens. De la realitatea virtuală și augmentată până la inteligența artificială și căutarea vocală, există o multitudine de tehnologii și tendințe pe care le poți valorifica pentru a atrage noi clienți și pentru a obține mai multe vânzări.

Potrivit Ahrefs, aproximativ 5 mii de oameni folosesc lunar Google pentru a căuta expresia „tendințe în marketingul digital”. Mai mulți specialiști în marketing, inclusiv cei de la Verde casino încearcă să prezică următoarele tendințe și care va fi prioritatea principală în marketingul digital în anul următor. 

Top 5 tendințe actuale de marketing digital

Ca o afacere sau o companie să supraviețuiască în mediul online, marketerii digitali ar trebui să fie la curent cu toate noutățile din domeniul marketingului. Noile tendințe care își fac apariția în această lume vastă a digitalizării reprezintă o mare oportunitate de a face brandul mai distins și de a rămâne în fruntea jocului. Cu cât implementezi mai devreme noile strategii, cu atât ai mai multe șanse să fii descoperit. Iată câteva dintre tendințele cheie ale marketingului digital și cum poți profita de ele în 2023.

Inteligența artificială

Deși pe mulți poate speria noțiunea de inteligență artificială, adevărul este că aceasta a devenit din ce în ce mai integrată în multe instrumente de marketing digital. Avantajul folosirii AI este că poți analiza și obține informații valoroase despre comportamentul și preferințele clienților, ceea ce te poate ajuta să:

  • îmbunătățești eforturile de direcționare;
  • crești nivelul de personalizare;
  • să creezi strategii de marketing mai eficiente. 

În ultima perioadă, tot mai multe companii folosesc chatbots și asistenți virtuali susținuți de AI. Poți utiliza aceste instrumente pentru automatizarea serviciului de clienți, pentru a gestiona întrebările de rutină și pentru a oferi asistență personalizată clienților.

Influencer marketing

Parteneriatul cu un influencer din industria ta poate fi o oportunitate bună pentru a ajunge la o audiență largă de potențiali clienți. Această strategie de marketing implică oferirea produselor gratuite unei personalități din social media sau plata acesteia pentru a promova produsul pe pagina sa. Persoanele respective creează o postare în care le spun urmăritorilor lor despre brandul tău. 

Poți încheia parteneriate cu personalități populare de pe TikTok, YouTube sau Instagram. Dacă ai un buget limitat și nu-ți permiți să plătești o colaborare cu un influencer  popular, poți lua în considerare o colaborare  cu un micro-influencer, cineva care are între 1.000 și 10.000 de urmăritori. Potrivit Forbes, micro-influencerii au audiențe de nișă care tind să fie foarte implicate și de încredere, ceea ce poate fi benefic pentru anumite branduri.

Video Marketing

Astăzi, conținutul vizual este unul dintre cele mai importante instrumente de marketing. S-a estimat că o persoană obișnuită urmărește videoclipuri online aproximativ 100 de minute pe zi. Vizionarea videoclipurilor a devenit una dintre cele mai populare activități din social media. Poți profita de această piață prin crearea anunțurilor video pe platforme ca Tik Tok, Youtube, Instagram și Facebook. Dacă nu ești interesat să produci conținutul video în mod regulat, poți utiliza publicitatea over-the-top (OTT). Creezi anunțuri de 10 până la 15 secunde pe care le poți difuza peste alte videoclipuri. 

Marketing personalizat

Zilnic oamenii sunt asaltați de sute de reclame pe internet. Există multe afaceri care duc o luptă crâncenă pentru a atrage atenția utilizatorilor din mediul digital. În calitate de specialist în marketing digital, ar trebui să știi că nu este îndeajuns să prezinți produsul sau serviciul unei audiențe largi, dar să abordezi problemele potențialilor tăi clienți și să le oferi soluții.

Marketingul personalizat poate reprezenta o modalitate deosebită de a te diferenția de concurență. Când clienții văd că le oferi o experiență personalizată și unică, acest lucru poate genera o imagine pozitivă a brandului și poate atrage atenția într-un mod distinct față de concurenți.

Realitatea virtuală și augmentată 

Realitatea virtuală și augmentată devin din ce în ce mai populare în spațiul de marketing digital. Cu ajutorul realității virtuale se pot crea experiențe captivante care transportă clienții într-o altă lume. Cu realitatea augmentată poți suprapune conținutul digital în lumea reală, creând o experiență și mai interactivă.

Din ce în ce mai multe branduri implementează aceste tehnologii în campaniile lor de prezentare a produselor și a serviciilor, cum ar fi tururi virtuale ale proprietăților sau oferind posibilitatea clienților să probeze haine în mod virtual. Aceste tehnologii te pot ajuta să oferi clienților o experiență mai interesantă și mai interactivă, crescând astfel gradul de implicare și generarea  mai multor vânzări.

Concluzie

Cu siguranță viitorul marketingului digital ne va mai surprinde cu noi tendințe și noutăți, dar până atunci, specialiștii din domeniu care se vor adapta și vor valorifica noile strategii și tehnologii vor avea doar de câștigat. Așadar, analizează tendințele de marketing digital din 2023 care au cele mai mari șanse să dea un impuls brandului tău și pregătește-te pentru schimbări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.