Top 10. Județe cu cele mai multe locuri de muncă. Bacaul, pe ultimele locuri

0

Cluj, București, Timiș, Iași sau Argeș sunt județele care au disponibile în prezent cele mai multe locuri de muncă.

Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), miercuri era înregistrat un număr de 8.952 de posturi vacante. Dintre acestea, 803 locuri de muncă sunt disponibile la nivelul județului Cluj, 678 în București și alte 617 în județul Timiș.

Iașiul se află pe poziția a patra în topul județelor cu cele mai multe locuri de muncă, urmat de Argeș, cu 420 de posturi vacante. Locul al șaselea al aceluiași top este ocupat de județul Bistrița – Năsăud unde se găsesc 403 locuri de muncă disponibile. Următoarele poziții sunt ocupate de Brașov, cu 373 de job-uri și Arad, cu 349 de locuri de muncă. Pe ultimele locuri ale top zece județe cu cele mai multe posturi vacante se situează Hunedoara, cu 317 job-uri și Neamț, cu 302 posturi.

La polul opus, cele mai puține locuri de muncă se găsesc în județele Bacău și Mehedinți, cu câte șapte oferte, Caraș-Severin, cu 14 job-uri și Suceava, cu 28 de locuri de muncă. La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 781 locuri de muncă, precum analiști servicii client, programatori, ingineri sau consilieri economici.

Pentru cei cu studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi sunt disponibile 8.171 locuri de muncă, cele mai multe pentru confectioner textile, muncitori necalificați, șoferi sau agenți de pază.

*Sursa: Yahoo News


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.