Titularizare în învăţământ: Peste 32.000 de candidaţi, aşteptaţi luni la proba scrisă

0

Peste 32.000 de candidaţi, care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţiile speciale sau la probele practice ale concursului de titularizare în învăţământ, sunt aşteptaţi să participe, luni, la proba scrisă, după care va fi făcută repartizarea pe cele 4.761 de posturi şi catedre vacante.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), proba scrisă se va desfăşura, începând cu ora 10:00, în 91 de centre de concurs organizate la nivel naţional. „Sunt aşteptaţi să participe 32.167 de candidaţi care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţiile speciale sau la probele practice desfăşurate în perioada 26 mai – 27 iunie”, precizează MEN.

Pentru susţinerea probei scrise, candidaţii vor fi prezenţi în sala de concurs, cel mai devreme la ora 8.00 şi cel mai târziu la ora 9.00, înainte de comunicarea subiectelor, scrie Mediafax. După primirea subiectelor de concurs de către candidaţi, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp ce poate fi depăşit cu 1-2 ore doar în cazul candidaţilor cu deficienţe vizuale grave.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare pentru cele 149 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul National de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, pe http://subiecte2014.ro. Rezultatele la proba scrisă vor fi anunţate la 25 iulie. Contestaţiile vor putea fi depuse, la sediile inspectoratelor şcolare, în zilele de 25 iulie, până la ora 21:00, şi 26 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 30 iulie.

Pentru de concursul de titularizare în învăţământul preuniversitar de anul acesta sunt disponibile 4.761 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (2.699 în mediul urban şi 2.062 în mediul rural). Un număr mare de candidaţi s-a înregistrat la specializări precum educatoare/profesori pentru învăţământ preşcolar (4.985), învăţători/profesori pentru învăţământ primar (3.963), limba şi literatura română (3.083), educaţie fizică (2.676) şi limba şi literatura engleză (2.254).

Cele mai multe locuri vacante sunt pentru posturile didactice de educatoare/profesori pentru învăţământ preşcolar (1165), învăţători/profesori pentru învăţământ primar (867), educaţie muzicală specializată (344) şi limba engleză (223). Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se va realiza, în ordinea descrescătoare a notelor, în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 31 iulie şi 1 august. Ulterior, mai precis în perioada 4-5 august, va fi făcută repartizarea pentru angajare pe perioadă determinată, tot în şedinţe publice organizate de centrele de concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.