Tinerii lui MRU au împărțit mărțișoare băcăuanilor

0

Organizația municipală a Partidului Forța Civică (PFC) a împărțit mărțișoare băcăuanilor de 1 Martie. Simbol al venirii primăverii, mărțișorul este, pentru noua conducere a municipalei PFC, o metaforă a schimbării politice. 

Forta Civica, Secuiu foto 1Sute de băcăuani au primit, sâmbătă la prânz, mărțișoare din partea municipalei PFC, partidul fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu (MRU), proaspăt reorganizat la nivelul județului Bacău. Strânși într-o echipă numărând câteva zeci de membri, oamenii lui MRU au făcut turul centrului Bacăului, ajungând în final în zona Pieței Centrale.

Pe parcursul „itinerariului”, aceștia au distribuit băcăuanilor simbolul primăverii. „Mărțișorul este simbolul primăverii, iar primăvara este anotimpul renașterii. În viziunea noastră, a membrilor Forței Civice, în politica românească este nevoie de o primăvară, de o renaștere. Suntem convinși că aceasta se poate obține promovând oameni noi, cu o bună carte de vizită pe plan profesional și o reputație nepătată. Este modul în care-mi propun să gestionez organizația municipală pe care o conduc”, a declarat avocatul Vlad Secuiu, președintele interimar al municipalei PFC.

La mijlocul lui februarie, vechea conducere a organizației județene a PFC a fost destituită, la timona partidului fiind numiți, ca Forta Civica 3interimari, doi avocați: Gelu Panfil (președinte județ), Vlad Secuiu (președinte org. municipiul de reședință). Afaceristul oneștean Bogdan Vicol a preluat funcția de secretar general al organizației județene. „Noi nu avem moguli în spate care să ne spună ce să facem. Suntem independenți și liber profesioniști. Cred că avem un culoar politic foarte bun în această degringoladă aparentă de pe partea dreaptă”, declara Panfil în cadrul unei conferințe de presă organizată pe 18 februarie.

Cu același prilej, noul șef al municipalei recunoștea că organizația va trece printr-o perioadă de reconstrucție.  „La nivelul municipiului Bacău, ne aflăm într-un moment t zero. Trebuie să turnăm o fundație pe care să construim o clădire cu multe etaje. Vrem oameni fără cazier politic”, afirma Secuiu.

Partidul Forța Civică Bacău a fost condusă până la sfârșitul lui ianuarie 2014 de avocatul Laurențiu Chiciu. Din conducerea partidului mai făceau parte Lucian Banu, notarul Sorin Umbrărescu și Adrian Mironescu, politician mazilit de la șefia UNPR Bacău și „refugiat” în Forța Civică. Organizația municipală s-a mutat deja într-un nou sediu, situat pe strada Ștefan cel Mare, urmând ca „județeana” să-și definitiveze mutarea într-un nou sediu în săptămânile următoare.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.