Timbrul de mediu poate fi contestat in instanta. Vezi ce spun avocatii


Timbrul de mediu a înlocuit de la jumătatea lunii martie vechea taxă de poluare. Cu toate acestea, problemele de reglementare rămân aceleaşi, astfel încât, spun specialiştii, şi timbrul de mediu are toate şansele să fie contestat cu succes în instanţă.

Avocata Carmen Diaconu, care a asistat mai mulţi clienţi în recuperarea sumelor plătite ca taxe de înmatriculare este de părere că şi timbrul de mediu constituie o nouă încălcare a dispoziţiilor comunitare, fiind nelegal şi discriminatoriu, scrie avocatnet.ro. De fapt, avocata are deja pe rolul instanţelor acţiuni pentru restituirea timbrului de mediu. Aceasta spune că şi noul timbru de mediu poate fi atacat în instanţa de judecată pentru că încalcă normele legale privitoare la dreptul de proprietate, drept garantat de Constituţie, dar şi de Conveţia Europeană a Drepturilor Omului.

Avocat: „TAXA AUTO 2013 încalcă principiul liberei circulaţii a mărfurilor”

„Prin noua formulă de calcul al timbrului de mediu, taxa creşte foarte mult pentru autoturismele Euro 3 şi Euro 4 şi scade pentru autoturismele Non – euro, Euro 1 şi Euro 2. Întrucât majoritatea tranzacţiilor cu autoturisme au ca obiect autoturisme încadrate în normele Euro 3 şi Euro 4, proprietarii acestora vor fi afectaţi în cazulîn care ar dori să înstrăinăze autoturismul neputând dispune de atributele conferite de dreptul de proprietate. Or, circuitul civil este liber, iar această taxă, după cum a fost reglementată, încalcă principiului liberei circulaţii a mărfurilor, prevăzut de art. 34 – 36 din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene”, a explicat Carmen Diaconu.

Aceasta a precizat că în scurt timp, Curtea Constituţională a României va sancţiona acest abuz al statului.

Cine poate solicita restituirea TAXEI AUTO 2013?

Carmen Diaconu a explicat că toate persoanele care au achitat timbrul de mediu se pot îndrepta împotriva statului prin promovarea unei acţiuni în faţa instanţelor de judecată prin care să solicite restituirea sumei achitate cu titlu de timbru de mediu.

De ce documente ai nevoie pentru recuperarea banilor pe TAXA AUTO 2013?

Documentele necesare pentru a solicita recuperarea banilor din timbru sunt, potrivit avocatului: cartea de identitate a maşinii în copie, cu prezentarea originalului în instanţă pentru conformitate, contract de vânzare-cumpărare a autovehiculului, decizia de impunere a plăţii timbrului de mediu eliberată de Administraţia Finaciară competentă şi dovada plăţii timbrului de mediu.

Sursa: realitatea

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.