TIMBRUL DE MEDIU. Guvernul a amânat din nou luarea unei decizii

0

Guvernul a amânat din nou o decizie cu privire la intrarea în vigoarea a timbrului de mediu. Deși ar fi trebuit să se decidă ieri, membrii Cabinetului condus de Victor Ponta au spus că vor lua marțea viitoare o hotărâre cu privire la timbrul de mediu 2013.

Noua taxă de primă înmatriculare se va chema „Timbrul de mediu”, iar în calcul ei se va ține cont de nivelul emisiilor de CO2, înmulțit cu valoarea în euro a fiecărui gram și cu o cotă de reducerea în funcție de vechimea mașinii. Formula de calcul pentru taxa auto 2013, timbrul de mediu, se aplică mașinilor cu cel mult nouă locuri, inclusiv locul șoferului, cărora le corespund normele de poluare EURO 3, EURO 4 și EURO 5.

Conform propunerii guvernului, timbrul de mediu scade cu 60% pentru mașinile cu motor Euro 2, cu 80% pentru cele cu motor EURO 1 și cu 90% pentru non-euro. Noua taxă se va plăti o singură dată, indiferent dacă mașina va fi revândută.

Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a declarat că pesoanele care au achitat deja o taxă auto nu vor mai plăti și timbrul de mediu 2013. De asemenea, a mai adăugat că în momentul în care se va adopta ordonanța, pe site-ul ministerului va apărea un calculator al acestei taxe.

Ministrul Rovana Plumb spune că timbrul de mediu va intra în vigoare din luna martie. Yahoo!News a făcut mai multe calcule și vă spune cât va costa TIMBRUL DE MEDIU 2013 pentru mașinile second-hand.

Sursa: yahoo

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.