TikTok ar putea fi interzis in institutiile din Romania

0

Autoritatile din Romania analizeaza riscurile de securitate pe care le prezinta aplicatia TikTok, dupa ce Parlamentul si Comisia Europeana au decis sa interzica aplicatia pe telefoanele angajatilor.

Ministrul Cercetarii, Sebastian Burduja, a precizat ca in acest moment se face o evaluare, urmand ca in perioada urmatoare sa se ia o decizie. În opinia ministrului, Legea securității cibernetice este esențială pentru astfel de situații.

Noi am interzis prin lege antivirusul rusesc şi o serie de soluţii, am emis un ordin de ministru prin care toate instituţiile din România au o listă de furnizori de soluţii software care nu sunt agreaţi şi acum au un termen de 1-2 luni în care trebuie să îşi facă acest inventar şi să înlocuiască soluţiile care au fost identificate drept vulnerabile”, a spus Burduja.

Prin legea Kaspersky, cum i s-a spus, România a fost printre primele state europene care a interzis prin lege autorităților publice să mai cumpere asemenea soluții. Trebuie să analizăm, îndată ce vom avea o analiză finală, vom emite o decizie în acest sens”, a spus ministrul. ”Nu vrem să generăm o reacție adversă dacă nu este cazul”.

Parlamentul European a decis să interzică TikTok pe telefoanele angajaţilor, din motive de securitate. Comisia Europeană şi Consiliul UE au luat decizia încă de săptămâna trecută. Și parlamentul danez a anunţat marţi că le-a cerut atât aleșilor, cât şi angajaților, să dezinstaleze aplicaţia TikTok de pe dispozitivele mobile de serviciu, din cauza „riscului de spionaj”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.