Termenul de înscriere pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională a fost extins până la data de 13 iunie. Probele de competențe vor avea loc în intervalul 14-23 iunie

0

Joi, ministra Educației, Ligia Deca, a făcut cunoscut faptul că termenul de înscriere pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională a fost prelungit până pe 13 iunie. În plus, probele de competențe la examenul de Bacalaureat din 2023, care erau programate să înceapă în această săptămână, vor avea loc în intervalul 14-23 iunie. Această prelungire se aplică și pentru clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, în ceea ce privește perioada de înscriere la Bacalaureat și Evaluarea Națională, precum și încheierea mediilor.

Calendarul probelor scrise la Bacalaureat și Evaluarea Națională nu va suferi modificări și se dorește menținerea acestuia în forma sa actuală. Ligia Deca a menționat că nu este necesară modificarea calendarului pentru încheierea situației școlare în cazul celorlalte clase.

Pe lângă acestea, Ligia Deca a anunțat adoptarea unui memorandum care asigură că noua grilă de salarizare în domeniul educației va porni de la salariul mediu brut pe economie pentru un profesor debutant.

Mediile elevilor se vor incheia cu minim doua note

Ministerul Educației a modificat regulamentul de funcționare a școlilor prin ordin de ministru, care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Astfel, mediile elevilor vor putea fi încheiate cu minim două note la o disciplină de studiu.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.