Teodorovici (Finanțe): TVA scade la 20% de la 1 ianuarie

0

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că toate partidele au ajuns la un consens pentru scăderea TVA de la 24% la 20% începând cu 1 ianuarie 2016. Celelalte măsuri de relaxare fiscală, printre care eliminarea taxei pe stâlp şi a supraaccizei pe carburanţi, a fost amânată pentru 2017.

„Toate partidele au căzut de acord să scădem TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016. Urmând ca celelalte măsuri de relaxare fiscală să fie luate din 2017, când va scădea din nou TVA, la 19%. Trebuie mai întâi să vedem efectele acestor prime scăderi”, a declarat Teodorovici la ieşirea de la dezbateri.

Reprezentanţii partidelor parlamentare au convenit, joi, la Parlament, ca TVA să fie de 20% de la 1 ianuarie 2016. Una dintre condiţiile puse de PNL a fost aceea că, odată cu reducerea TVA, să nu fie eliminată supra-acciza la carburanti.

Codul fiscal a fost trimis de preşedintele Klaus Iohannis la Parlament pentru reexaminare, iar acest lucru ar urma să se întâmple săptămâna viitoare într-o sesiune extraordinară a Legislativului. Printre participanţii la întâlnirea de joi s-au numără ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, Eugen Nicolicea şi Haralambie Vochiţoiu de la UNPR, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache de la PNL, precum şi Iuliu Winkler de la UDMR.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.