Teodora, eleva care a obtinut „aurul” la olimpiada de limba germana, felicitata de prefectul Bacaului


Teodora Smintanca-Strugariu, eleva in clasa a X-a la Colegiul Național ,,Vasile Alecsandri‘’ din Bacau, s-a clasat pe primul loc și a obținut Medalia de aur la Olimpiada Internațională de Limba Germană – o competiție extrem de puternică la care au participat elevi din 57 state. Teodora a obținut 100/100 puncte.

Joi, prefectul judetului Bacau, Lucian Bogdanel a felicitat-o pe Teodora pentru performantele extraordinare:

Astăzi, la Prefectură, am primit vizita acestei eminente eleve, însoțită de profesoara sa, doamna Ingrid Iraşcu, dascălul & mentorul fără de care aurul de la Hamburg nu ar fi fost posibil. Întâlnirea a fost cu atât mai comoționantă şi mai profundă în semnificații, cu cât Teodora – am aflat – a fost unul dintre elevii prezenți în microbuzul olimpicilor băcăuani la Biologie care, în aprilie 2019, a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia mai mulți elevi au ajuns la spital.

Am discutat cu Teodora despre perspectivele ei de carieră, în contextul plecării în Germania pentru un program de perfecționare în cadrul căruia olimpica băcăuană a fost selectată de autoritățile germane din domeniul educației. Mi-a mărturisit că vizează o carieră în cercetarea de vârf în biologie, disciplina ei de suflet.

În chip simbolic, i-am oferit – între altele – un exemplar din „Also sprach Zarathustra”, scrisă de Friedrich Nietzsche, una dintre cele mai importante cărți de filozofie germană din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, precum şi un album cu fotografii şi cărți poştale de epocă, „Bacău – urbea cu parfum de epocă”, înfățişând imagini istorice ale oraşului nostru, pentru ca – oriunde s-ar afla în această lume – Teodora să nu uite niciodată de locul pe care îl numeşte „Acasă”!” a precizat prefectul Bogdanel

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.