Teodor Meleşcanu: Ancheta din dosarul licenţelor Microsoft e pornită din SUA

0

Cererea DNA de ridicare a imunităţii a celor nouă foști miniștri acuzaţi în dosarul de corupţie legat de licenţele Microsoft pentru şcoli a ajuns luni la instituţiile care trebuie să dea un răspuns.

melescanuFoștii demnitari sunt acuzaţi că au luat şpăgi de milioanele de dolari pentru a favoriza mari firme să obţină contracte cu statul. Potrivit lui Teodor Meleşcanu (foto), cercetările din dosarul licenţelor Microsoft ar fi pornit din SUA. Fostul şef al SIE susţine că este vorba de o mega-anchetă care se desfăşoară în mai multe ţări. Cercetările sunt coordonate chiar de către FBI. Asta deoarece în dosarul de corupţie este implicată o companie americană.

Nu se va stinge ușor. Afacerea n-a pornit la noi. Ancheta a venit din Statele Unite, așa că nu e o treabă gestionată doar la noi, pe care să poți să bănuiești că e făcută pe criterii politice, cum s-a mai întâmplat de multe ori”, a afirmat Meleșanu, citat de Stiripesurse.ro.

DNA a cerut deja încuviinţarea urmăririi penale pentru nouă foşti miniştri. Este vorba despre Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Alexandru Athanasiu, Daniel Funeriu, Valerian Vreme, Şerban Mihăilescu, Gabriel Sandu, Adriana Ţicău şi Mihai Tănăsescu. Meleşcanu a mai specificat că Serviciul de Informaţii Externe nu a avut nicio implicare în această ancheta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.