Tensiunile din Ucraina revigorează fabricile de avioane. Aerostar Bacău ar putea avea de pana la 4 ori mai multe comenzi pentru armata.

0

Situatia tensionata din Ucraina contribuie indirect la revigorarea fabricilor de avioane din Romania. O parte din producatorii de tehnica militara din Romania au fost notificati de Ministerul Apararii ca este posibil ca numarul de comenzi pentru armata sa creasca substantial.

Trei societati romanesti : Avioane Craiova, Aerostar Bacău şi IAR Braşov – vor avea de două până la patru ori mai multe comenzi destinate Armatei Române. În plus, premierul Victor Ponta a anunţat că bugetul armatei pe 2014 va fi suplimentat cu 700 de milioane de lei pentru investiţii în modernizarea capacităţilor militare.

Vestea că vor avea mai mult de lucru nu a făcut decât să îi bucure pe cei 320 de angajaţi ai fabricii din Craiova. Cu toate că reparaţia completă a unui avion IAR 99 Şoim costă circa 4 milioane de lei, iar o parte din bani revin furnizorilor care livrează echipamente pentru modernizarea avioanelor, salariaţii sunt bucuroşi că vor avea de lucru în următoarea perioadă.

În acest moment, la Avioane Craiova se află în reparaţii două avioane IAR 99. Pe de altă parte, fabrica ar putea obţine luna viitoare atestatul pentru a repara şi avioane civile.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.