Temperaturi de peste 37 grade în Bacău. Urmează o săptămână caniculară

0

Meteorologii avertizează că săptămâna aceasta, temperaturile se vor ridica până la 37 de grade în Bacău. De vină este un val de aer cald venit din nordul Africii și care va traversa România în zilele următoare.

Mihai Timu, meteorolog ANM: „Până marți, miercuri, deja, în Câmpia Română și Câmpia de Vest, vom vorbi de temperaturi maxime de până la 37-38 de grade, în timp ce vremea caniculară tinde să se extindă treptat și în celalalte zone. Cu siguranță, este posibil să depășim ușor 40 de grade la umbră – sunt măsurate la umbră aceste temperaturi – în partea de vest și de sud a țării, de vineri încolo. Deci este posibil să atingem și să depățim, pentru prima dată în această vară, 40 de grade Celsius. Doar la munte, pe arii restrânse vor mai fi averse slabe și descărcări electrice”.

Avertizare de COD Galben în Bacău

Meteorologii ANM au emis astăzi avertizare de cod galben de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat pentru județul Bacău.

Valul de căldură se va extinde și intensifica ușor în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.