Teatrul Municipal Bacovia deschide Centenarul Nașterii lui Ion Ghelu Destelnica


Fundația „Ion Ghelu Destelnica” celebrează în 2022 trecerea a 100 de ani de la nașterea maestrului Ion Ghelu Destelnica. În cadrul Centenarului, Fundația împreună cu partenerii organizează o serie de evenimente aniversare.

Pentru sâmbătă, 7 mai, ora 19:00, Teatrul Municipal Bacovia a programat spectacolul online „Când ai o soacră avară, stă ca dracu‘ pe comoară”. Spectacolul regizat de Radu Bogdan Ghelu, fiul maestrului, va fi difuzat gratuit pe pagina de Facebook a Teatrului Municipal „Bacovia”.

În acest fel, Teatrul Municipal Bacovia se alătură demersului Fundației Interetnice pentru Cultură și Artă ”Ion Ghelu Destelnica” și altor instituții de cultură din țară de a omagia, în luna mai 2022, 100 de ani de la nașterea celui care a fost actor, regizor, dramaturg și poet, dar nu în ultimul profesorul de teatru și mentorul mai multor generații de artiști.

Despre Ion Ghelu Destelnica

    S-a născut pe 7 mai 1922, în comuna Stelnica, județul Ialomița, în familia unor agricultori de origine germană. Tatăl său, Johan Ghel, mort la 19 ani, doreşte ca viitorul fiu să poarte numele Ion.
În 1949 devine absolvent al Institutului de Artă, Iaşi – Facultatea de Teatru iar în perioada   1951 – 1956 este actor al proaspăt înființatului Teatru de Stat din Bacău.
Ulterior, la solicitarea Secţiei de Învăţământ şi Cultură a Regiunii Bacău, optează pentru postul de metodist principal cu probleme de teatru pe regiune. Din 1961 este profesor de teatru la Şcoala Populară de Artă, Bacău.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.